Klafurić se nada pozitivnom rezultatu u derbiju, Zvonić je imao poruku za navijače

Press konferencija FK Velež

Klafurić se nada pozitivnom rezultatu u derbiju, Zvonić je imao poruku za navijače

Haris Zilić

U ponedjeljak 13. novembra od 18:00 duel 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrat će Velež i Zrinjski i to će biti još jedan mostarski derbi koji svakako obećava nova uzbuđenja u bh. klupskom fudbalu.

Povodom derbija danas je održana press konferencija u prostorijama FK Velež, a medijima su se ispred Rođenih obratili trener Dean Klafurić, kapiten Denis Zvonić i prvotimac Ante Oreč.

"Očekujem da nastavimo nizi igara koje prikazujemo i da pokažemo svoj stil igre i prepoznaltjivost koja nas krasi, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo, to želimo u svakoj utakmici", rekao je Klaufirć i nastavio:

"Period između dva derbija je kratak, Zrinjski je zbog Evrope imao više utakmica i mi se nadamo da ćemo popraviti greške koje smo napravili u prvoj utakmici. Ako to uradimo možemo se nadati pozitivnom rezultatu."

"Svaki derbi je specifičan. Nakon mog nekog iskustva u Mostaru, vidio sam da je Mostar fudbalski grad."

Nakon toga medijima se obratio Denis Zvonić.

Oglasi

"Očekuje nas zahtjevna utakmica, pripremili smo sa šefom neke stvari, analizirali smo i znamo šta moramo popraviti. Dogovorili smo se sa šefom dosta sitnica koje trebamo popraviti i mislim da možemo do dobrog rezultata ako sve to odradimo", rekao je Zvonić i dodao:

"Zrinjski može biti umoran od Evrope, mislim da je taj neki momentum na našooj strani, gledat ćemo da iskoristimo."

Kapiten Veleža je imao i poruku za navijače.

"Naš karakter neće doći u pitanje, svaki igrač će ostaviti srce na terenu. Borit ćemo se do zadnjeg atoma snage i opravdati ovaj crveni dres."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Derbi je kratko najavio i defanzivac Ante Oreč.

"Derbi je posebna utakmica, motiv je uvijek prisutan, ostao je gorak okus od prošlog derbija, respektujemo protivnika, ali vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata pred našim navijačima", rekao je Oreč.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miroljub.petrovic
Svi najavljuju pozitivan rezultat,a u ovakvim okolnostima i minimalan poraz plođenih je realno pozitivan rezultat za obadvije ekipe.
1 3
user1680025161
Igrajte picke
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi