Osim (pre)zadovoljan, Haskić objasnio veliku promjenu i šta od igrača traži novi trener Rođenih

Pripreme Mostaraca na Kupresu

Osim (pre)zadovoljan, Haskić objasnio veliku promjenu i šta od igrača traži novi trener Rođenih

E. Škorić

Nogometaši Veleža pripremaju se za evropske izazove koji slijede u julu, ali i za novu sezonu Premijer lige BiH.

Rođeni su prvu pripremnu utakmicu odigrali protiv Sloge iz Doboja na Piroti te su slavili s 3:2 prije dva dana, a ekipa koju predvodi novi trener Amar Osim sada radi na Kupresu.

"Možemo i moramo da budemo prezadovoljni odnosom igrača prema radu. Malo igrači nisu navikli na ovakav rad novog šefa, ali svaki dan ide sve bolje i bolje. Nadam se da će sve ovo biti korektno i dobro i da ćemo prvenstvo i mečeve u Evropi dočekati sasvim spremno", rekao je Avdo Kalajdžić, jedan od pomoćnika Amara Osima.

Nermin Haskić govorio je o promjeni u samom sistemu igre koja je uslijedila dolaskom Amara Osima umjesto Feđe Dudića na mjesto šefa stručnog štaba.

"Za većinu igrača je ovo stvarno velika promjena jer su dugi niz godina bili s Dudićem. Novi zahtjevi, novi treninzi. Dosta se traži pas igra, igra na dva dodira, tako da bit će zanimljivo. Igrači su to kako treba prihvatili i to će sve biti bolje i bolje".

Komentar je dao i Slaviša Radović.

"Imamo odlične uslove da se što bolje spremimo. Navikavamo se na novi sistem rada. Najvažnije je da smo svi zdravi i da nema povrijeđenih igrača".

Amar Osim smatra da su uslovi odlični, da sve ide po zacrtanom planu, iako pojedini igrači imaju trenutno problema s nedostatkom fizičke spreme ili su u međuvremenu ispali iz takmičarske forme.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nemamo povrijeđenih, što može da bude znak da se ništa nije radilo, a može da bude znak da su igrači došli spremni i da paze šta rade. Zasad je sve okej. Imamo fine uslove, fino vrijeme, imamo fin smještaj i za sada ispunjavamo ono što smo zacrtali", rekao je Osim, pa se osvrnuo na Jovana Blagojevića.

"Zadnje pojačanje Blagojević nije ni blizu forme kao ostali igrači, ali mislim da mu neće biti potrebno puno da se vrati u nekakav normalan nivo".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MostarRodjo
Haskic ako ne bude imao problem sa povredama će biti najbolji strijelac lige
8 3
VELEZ
Osimeeeee povedi nasssssss
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi