Vatromet, bakljada, aplauzi i pjesma: Spektakularan doček za igrače Veleža na stadionu Rođeni

Slavi se večeras u Mostaru

Vatromet, bakljada, aplauzi i pjesma: Spektakularan doček za igrače Veleža na stadionu Rođeni

Endin Čaušević, foto: Admin Čaušević

Fudbaleri Veleža uspjeli su nakon 33 godine za izbore plasman u Evropu.

Velež je ove sezone bio najprijatnije iznenađenje u Premijer ligi BiH, te su uspjeli da sve to krunišu plasmanom u Evropu.

Rođeni su danas u posljednjem kolu pobijedili u gostima Mladost sa 1:0 čime su osigrali treću poziciju na tabeli Premijer lige.

Nakon toga igrači Veleža su proslavili svoj uspjeh na terenu i svlačionicu, te su krenuli put Mostara.

Autobus je kratko stao u Konjicu gdje su navijači Veleža spremili sjajan doček igračima, te su im čestitali na velikom uspjehu.

Već tada su se navijači na stadionu Rođeni počeli okupljati, a igrači su bili iznenađeni kada su stigli na stadion i vidjeli veliki broj fanova svog kluba.

Oglasi

Navijači Veleža svojim igračima priredili su zaista spektakularan doček uz vatromet, bakljadu, aplauze i pjesmu koja nije prestajala.

Večeras se u Mostaru očekuje velika fešta jer će nakon slavlja na stadionu svi put gradskog trga Musala gdje će se proslaviti sjajna sezona Veleža i plasman u Evropu nakon 33 godine čekanja.

Na stadionu Rođeni večeras je bilo blizu 2.000 navijača koji su priredili zaista odličnu atmosferu.

Također, treba dodati da je Velež po prvi put u Premijer ligi završio ispred gradskog rivala Zrinjskog. Rođeni će "braniti čast" Mostara u Evropi s obzirom da se Plemići nisu plasirali u neko evropsko takmičenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zbog toga je večeras sve u znaku Veleža, a čak je i Stari most u Mostaru u bojama ovog kluba.

Može biti slika sljedećeg: spomenik, castle i na otvorenom

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
Jedina lijepa i pozitivna stvar ove godine u cijeloj drzavi i svim aspektima..
22 1
Zelim da Velez dogura sto dalje na evropskom takmicenju. Bravo za Velez.
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi