Na Grbavici se ništa ne prepušta slučaju!

Velež igra evropski meč

Na Grbavici se ništa ne prepušta slučaju!

Admin Čaušević

Velež nakon 33 godine igra evropski meč i to na stadionu Grbavica. Protivnik u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu je Coleraine FC.

Zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera sama organizacija međunarodnih utakmica je mnogo komplikovanija nego ranije.

I u Veležu su odlučili da polože ispit i sve organizuju besprijekorno. Ništa ne žele propustiti slučaju jer je UEFA poprilično rigorozna i svaki propust kažnjava.

Coleraine je uoči utakmice objavio kratki video samog ulaska u svlačionice Grbavice i jasno se može vidjeti da u Veležu ništa ne prepuštaju slučaju.

Već su poznati sastavi za duel bh. predstavnika i gostiju iz Sjeverne Irske. Feđa Dudić se odlučio da napad Veleža predvodi novajlija Dženan Zajmović.

Rođeni počinju meč u sljedećem sastavu: Bogdanović, Ćosić, Zvonić (k), Zeljković, Radović, Hasanović, Radovac, Ovčina, Anđušić, Brandao i Zajmović.

Na klupi su ostali: Kačevanda, Zubanović, Pršeš, Georgijević, Isić, Osmić, Sijamija, Ferreyra, Alagić i Vehabović.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Za Coleraine od prve minute igraju: Deane, Kane (k), Brown, Canning, Traynor, Wilson, Lowry, Carson, Glackin, Shevlin i Doherty.

Utakmicu će suditi turski arbitri na čelu sa Abdulkadirom Bitigenom.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi