FK Velež predstavio novo pojačanje
Da li će biti 'jedinica' Mostaraca? FOTO: FK Velež

Dizdarević će biti na 'slatkim mukama'

FK Velež predstavio novo pojačanje · Zvanično

Samir Mlaćo

FK Velež je danas potvrdio novo pojačanje. Kako je SportSport.ba ranije i najavio, U Mostaru stiže iskusni golman Tomislav Duka.

Duka će se boriti za mjesto među stativama sa Osmanom Hadžikićem, a potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine.

Duka je bio i član splitskog Hajduka, a okušao se i u Rumuniji te Litvaniji.

U prisustvu predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež, gospodina Senada Kevelja, danas je u Press Room-u stadiona “Rođeni” potpisan ugovor koji će ovog bivšeg golmana splitskog Hajduka, Cluj-a i litvanskog Žalgirisa vezati za Rođene do ljeta 2025. godine.

Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama isprva splitskog Hajduka, da bi svoj razvoj nastavio u RNK Split, gdje je i upisao svoj debi u Prvoj HNL.

Oglasi

Zapaženi nastupi među stativama na “Parku mladeži” donose mu transfer u rumunski CFR Cluj sa kojim osvaja šampionsku titulu te zemlje, da bi se već naredne sezone vratio u Hrvatsku, u redove splitskih “Bilih”.

Golmanska karijera nešto kasnije odvela ga je u NK Istra 1961, te litvanski Žalgiris za koji je u dvije sezone upisao 49 nastupa u kojima je 25 puta sačuvao svoju mrežu netaknutom. U dvije sezone provedene u Žalgirisu okrunio se dvjema titulama nacionalnog šampionata, te osvojenim peharom Kupa i Superkupa Litvanije", naveli su iz Veleža.

Ističu da je trener golmana Adnan Dizdarević sada na 'slatkim mukama'.

"Potpis ugovora sa ovim iskusnim 1,91 cm visokim golmanom znatno će osnažiti konkurenciju za mjesto među stativama mostarskih Rođenih, a našeg trenera specijalistu Adnan Dizdarevića staviti na slatke muke pred početak pripremnog perioda i nastavak takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i domaćem Kupu, gdje će naši Rođeni nastaviti svoju borbu ka ostvarenju zacrtanog cilja – mjesta koje će nam početkom naredne sezone osigurati evropske utakmice", stoji na fkvelez.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba istaći da će mladi Faris Ribić na posudbu, i to vjerovatno u nekog od hrvatskih niželigaša, gdje će tako imati priliku za mnogo veću minutažu.

Velež je prije par dana potvrdio dovođenje Vite Čaića, koji stiže kao posuđeni član Dinama. Prozivka nogometaša Veleža zakazana je danas.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Kevelj dugogodišnji hrvatski suradnik, po nekima i član SOAe vrši kroatizaciju veleza.
1 2
user1648280335
Bravo Rođenii
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti