Priželjkivali su ga u Premijer ligi, Hajduk je sada donio konačnu odluku
Lauš u duelu finala Kupa protiv Zrinjskog u Zenici

Priželjkivali su ga u Premijer ligi, Hajduk je sada donio konačnu odluku

S. Mlaćo

Mnogo se ove zime pisalo o tome da li će Tino Blaž Lauš ponovo u Premijer ligu naše zemlje. Mladi vezista je nastupao za Posušje i Velež, ali se zatim vratio u Hajduk, no nije se naigrao.

Dobio je šansu tek na pet mečeva, postigao je jedan pogodak, ali definitivno je očekivao više. Zbog toga je u dogovoru sa čelnicima kluba odlučio da ide na novu posudbu, a ponovo se spominjao FK Velež.

Ipak, do toga neće doći. Hajduk je potvrdio da Lauš ide na posudbu, ali u Sloveniju i to u redove slovenskog Kopera.

"Radi se o trećeplasiranoj momčadi lige i u Hajduku vjeruju da će vezista imati mnogo veću priliku za minutažu, a zatim se na kraju sezone vratiti u Split.

Dvadesetdvogodišnji Lauš je za prvu momčad odigrao pet službenih utakmica te pri tom postigao jedan pogodak. Seniorsko iskustvo prethodno je skupljao na posudbama Posušju, Istri 1961 i Veležu nakon čega se vratio na Poljud prošlog ljeta.

Sada će polusezonu provesti u redovima trenutno trećeplasirane momčadi slovenske Prve lige.

Oglasi

Tinu želimo puno sreće i uspjeha", objavio je HNK Hajduk.

Hajduk očekuje borba za prvaka i u Splitu žele samo najbolje snage imati u punom pogonu. Prednost nad Dinamom je sedam bodova, no Zagrebčani imaju i dvije utakmice.

Hajduk u Umagu dočekale nevjerovatne scene

U Hajduku su odlučili pripreme odraditi u Umagu, a tamo su ih dočekale nevjerovatne scene.

Brojni navijači ovog kluba dočekali su ispred hotela svoje ljubimce i priredili veliku bakljadu te uz pjesmu im pokazali da su uz njih na svakom koraku.

Nogometaši Hajduka stigli su oko 22 sata u Umag koji će sljedećih 12 dana biti njihova baza središnjeg dijela priprema za nastavak sezone. ⚽💪 Sjajan doček momčadi priredili su naši navijači iz Istre...🔥❤️💙

Posted by HNK Hajduk Split on Monday, January 8, 2024
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zdrav čovjek ima stotinu želja, a bolestan samo jednu", pisalo je na paroli navijača Hajduka. Jasno je da navijači Hajduka kao najveću želju vide titulu prvaka i svi se nadaju da će se to za par mjeseca i ostvariti.

Bilo bi to nezapamćeno slavlje širom Hrvatske, ali i mnogo šire.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi