FK Vitez poražen u Sanskom Mostu, pobjede Travnika i Iskre

Druga liga Zapad

FK Vitez poražen u Sanskom Mostu, pobjede Travnika i Iskre

S. Mlaćo, foto: S. Mlaćo

U Drugoj ligi Zapad jučer je odigrano pet susreta 19. kola.

Lider Travnik je slavio na svojoj Piroti protiv Krajine. Bilo je 2:0. Domaće je u vodstvo doveo Mahir Skopljak već u osmoj minuti, da bi konačnih 2:0 postavio Nihad Šero u 64. minuti.

FK Vitez se okliznuo u Sanskom Mostu. Podgrmeč je slavio 2:0 i tako najviše pomogao Travniku. Do 70. minute mreže su mirovale, a onda Kenan Čunjalo trese mrežu golmana gostiju Spahića. Na 2:0 je povisio u 79. minuti Vahidin Avdić i mreže se više nisu tresle.

Iskra iz Bugojna je pred svojim navijačima nakon preokreta savladala Vlašić. Rosić je doveo goste u vodstvo, no tri boda domaćima donose Saudin Čorina i Aid Zukanović.

Rudar je u Han Biloj nadigrao Krajišnik 3:0. Dva puta je pogađao Senid Hodžić, a jednom Zehrudin Hasičić.

Ubjedljiv na svom terenu bio je i Kiseljak protiv Sloge koje ja na ovaj meč doputovala sa jedanaest nogometaša.

Bilo je 6:0. Dva puta je za domaće pogađao Ajdin Grošo, a po jednom Stefan Bošnjak, Marko Antić, Asmir Čilaš i Vlatko Bošnjak.

Duel Bratstva i Busovače nije odigran s obzirom da gosti nisu doputovali na ovaj meč.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Travnik je lider na tabeli sa 38 osvojenih bodova, Vitez je drugoplasirani sa 33 ali i utakmicom manje, a 33 ima i bugojanska Iskra.

NK Vlašić ima 30 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi