Abdulhakeem Al-Tuwaijri novi trener FK Željezničar!

Saudijac stigao na Grbavicu

Abdulhakeem Al-Tuwaijri novi trener FK Željezničar! · Zvanično

Endin Čaušević

Saudijski stručnjak Abdulhakeem Al-Tuwaijri izabran je za novog trenera FK Željezničar nakon što je nedavno otkaz na toj poziciji dobio Nermin Bašić.

U Plavom salonu stadiona Grbavica u toku je press konferencija na kojoj je Al-Tuwaijri predstavljen kao novi trener sarajevskog kluba.

Iz Željezničara su se oglasili pred sami početrak press konferencije, te su potvrdili da je Saudijac novi trener.

"Abdulhakeem Al-Tuwaijri novi je šef stručnog štaba FK Željezničar. Abdulhakeem Al-Tuwaijri je 44-godišnji Saudijac koji je školovan u Fudbalskim savezima Engleske, Škotske i Sj. Irske. Vlasnik je UEFA Pro licence, a Master fudbalskog menadžmenta završio je u institutu jednog od najvećih svjetskih fudbalera ikada, Johan Cruyff institutu u Barceloni. Radio je u stručnom štabu Slavije Prag", saopštio je Željezničar.

Kao što smo sinoć najavili u stručnom štabu će ostati Hasagić kao trener golmana, te Hidić kao kondicioni trener.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedan od pomoćnika koji dolaze s Al-Tuwaijrijem je Luca Carlo Guerra koji je radio u Evertonu, Napoliju, FS Italije, Comu, Monzi i još nekim manje poznatim klubovima.

Nakon press konferencije zakazan je i trening Plavih na kojem će po prvi put biti i novi trener ovog tima.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PoliziaMerda1981
Hahahahahahahaha
2 2
user1613662710
Hocemo li makar dobit sta para sto nam uvalise ovog Arapa
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi