Antonio Pavić se vratio u FK Željezničar!

Antonio Pavić se vratio u FK Željezničar! · Zvanično

O. Lekić

Antonio Pavić zvanično se vratio u FK Željezničar. Kako je SportSport i najavio 29-godišnji lijevi bek pojačao je konkurenciju u defenzivi Plavih.

Hrvatski fudbaler Antonio Pavić se nakon dvije godine vraća na Grbavicu. Lijevi bek je sa Željezničarom je potpisao ugovor do juna 2025. godine.

Pavić u redove sarajevskog tima stiže iz poljskog Zaglebieja. Prethodno je dres Željezničara nosio od 2018. do 2022. godine i odigrao je ukupno 47 utakmica.

Nakon odlaska iz plavih redova nastupao je za makedonsku Shkendiju, gdje je ga vodio upravo novi trener Željezničara Brunom Akrapovićem, zatim za maltešku Gziru, Velež i Zaglebie.

Iskusni lijevi bek je tokom karijere pored nabrojanih timova igrao još za Osijek, Koper i Istru.

Pavić će danas putovati s ostatkom ekipe na drugi dio priprema u Međugorje i sigurno će biti glavni kandidat za startno mjesto na lijevoj strani odbrane.

Oglasi

Osigurano i pojačanje na poziciji štopera

FK Željezničar danas je ozvaničio saradnju i s crnogorskim štoperom Nemanjom Cavnićem. Ovaj 29-godišnjak dolazi iz danskog Kogea.

Prethodno je na Grbavicu stiglo nekoliko dobro poznatih imena. Novi članovi velikana iz Sarajeva su pored Pavića i Cavnića postali Samir Radovac, Amer Hiroš, Stefan Radinović, Harun Karić, Faris Zubanović, Filip Dujmović i Bismark Charles.

Željezničar iza sebe ima zaista loš prvi dio sezone. Osvojeno je samo 19 bodova, slijedi im velika borba za opstanak što nijedan navijač ovog tima nije ni sanjao da se može desiti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pred Brunom Akrapovićem i ekipom su veliki izazovi u ostatku sezone. Odmah na otvaranju drugog dijela na Grbavicu stiže šampion Zrinjski i taj meč bi mogao biti dobar pokazatelj rada na pripremama.

Željo je trenutno 10. na tabeli s 19 bodova koliko ima i Igman koji je na poziciji koja vodi u niži rang.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pavić je dobar igrač,možda najveće pojačanje Želje.
3 0
Hadzija123
Hamo,limvo te virvah,velez mo nema vas komentar ocekujem,braco moja salim se ja malo samo komentarisat nego kako ali bez vrijedzanja kao sto je bio onaj jedan i nick sam mu zaboravio sto samo psuje idiot valjda je banovan
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi