Željezničar završio kvalitetno pojačanje: Antonio Pavić danas potpisuje
Pavić se na Grbavicu vraća iz Poljske

Dujmović pojačava konkurenciju među stativama, šta će biti sa Biberom?

Željezničar završio kvalitetno pojačanje: Antonio Pavić danas potpisuje · Saznajemo

S. Mlaćo

Nogometaši Željezničara pripreme će nastaviti u Međugorju, odnosno biće to njihov povratak u ovaj hercegovački grad ove zime. Polazak je planiran danas u poslijepodnevnim satima, a već je poznat spisak nogometaša koji će biti na raspolaganju stručnom štabu.

Novo ime je Filip Dujmović (24), povratnik na Grbavicu koji će pojačati konkurenciju među stativama, a posljednji angažman imao je u Rumuniji. Jedan period karijere proveo je i u Srbiji te Turskoj, a sada se vraća u FK Željezničar. Željezničar od golmana sada ima Vedada Muftića, koji je bio prva opcija u prvom dijelu sezone, ali i mladog Adela Duškaja koji ima pravo nastupa i za juniorsku selekciju, ali stalni rad seniorskim timom sigurno će mu dobro doći.

Novajlija će biti i Antonio Pavić. Pavić je nosio dres Željezničara i navijačima ostao u izuzetno lijepom pamćenju, pa svi na Grbavici vjeruju da će tako biti i sada.

Posljednji angažman lijevi bek je imao u Poljskoj, a prije par dana je postao slobodan. Sada se vraća u FK Željezničar, te bi u jutarnjim satima trebao i potpisati ugovor.

Prethodno će obaviti ljekarske preglede, a zatim sa ekipom otputovati u Međugorje.

Akrapović vjeruje da njegov tim može dodatno napredovati i uspješno krenuti u nove izazove                                                                                                            

U našoj zemlji nastupao je Pavić i za FK Velež, te dobro poznaje stanje u Premijer ligi, a svakako mu je prednost i to što je bio u trenažnom procesu u poljskom Zaglebie, te igrao i prijateljske utakmice, i neće imati problema da se odmah maksimalno uključi u trenažni proces.

Oglasi

Za Željezničar je ranije upisao 47 nastupa uz osam asistencija, dok je dres Veleža nosio devet puta.

Nastupao je i za Gziru sa Malte, te makedonsku Shkendiju, ali i Istru, odakle je i stigao u Željezničar 2018. godine.

Edin Biber
Edin Biber FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

14 nastupa
7 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Zanimljivo da na spisku bar za sada nema Edina Bibera, a da li to znači da će ovaj 25-godišnjak i napustiti Grbavicu ostaje da se vidi. Prethodno je stručni štab odlučio da u drugom dijelu sezone na Grbavici neće ostati Nikola Turanjanin, Dražen Dubačkić i Hamza Gasal, te navedeni više nisu dio trenažnog procesa.

Ipak, imaju važeće ugovore i biće zanimljivo ispratiti kako će se riješiti njihovi statusi. Podsjetimo, Željezničar je jučer odmjerio snage sa FK Romanija te slavio 2:0, ali sa dva pogotka u samoj završnici.

Svoje viđenje nakon meča dao je šef struke Bruno Akrapović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Raduje me dosta prilika, igrači sada rade puno na fizičkoj spremi, neke bi situacije možda i lakše odradili, raduje me zalaganje koje sam vidio", rekao je Akrapović i nastavio:

"Želim dokazati igračima da mogu više, do njih je koji će u prvu postavu. Što se tiče igrača na probi s nekim ćemo potpisati ugovore, vidjet ćemo to još."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mido1921
Aleluja konačno neko skonto da Biber nije za kantonalne.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi