Koliko je navijača sinoć bilo na Grbavici?

Ako ćemo vjerovati delegatu...

Koliko je navijača sinoć bilo na Grbavici?

E. Škorić

FK Željezničar i FK Borac sinoć su odmjerili snage na stadionu Grbavica na otvaranju nove premijerligaške sezone.

Dobra utakmica viđena je na stadionu Željezničara, na kraju podjela bodova (1:1). Domaći su poveli golom Boje još u prvom dijelu, ali ih je u samoj završnici "zaledio" njihov nekadašnji junior Enver Kulašin, koji je pogotkom Banjalučanima donio bod.

Navijači u Dolini ćupova ipak mogu da budu sretni i zadovoljni iz nekoliko razloga. Ponajprije jer su nakon dugo vremena konačno opet mogli na tribine, a zatim i zbog velike borbenosti igrača u plavim dresovima.

Odavno nisu vidjeli ni takvu borbu i zalaganje svojih ljubimaca, no sinoć su ostavili srce na terenu i malo je nedostajalo da za to budu u potpunosti nagrađeni.

Prema zadnjim epidemiološkim mjerama Vlade FBiH dozvoljeno je održavanje sportskihj takmičenja na otvorenom uz prisustvo gledatelja uz uslov da bude korišteno 30 posto kapaciteta stadiona, a ne više od 500 osoba po jednoj tribini.

Oglasi

Osobe na tribinama moraju nositi maske, a prilikom ulaska i izlaska sa stadiona obavezno je poštivanje epidemioloških mjera, za što su zaduženi COVID redari.

Tako je Željezničar sinoć imao dobru podršku s tribina. Iako se stekao dojam da ih ima više, delegat utakmice je zvanično unio da je na stadionu prisustvovalo 3,820 navijača.

Da nije bilo nikakvih mjera i da su uslovi bili "normalni", stiče se dojam da bi Grbavica bila puna, pa bez obzira na sva ranija dešavanja i jedan od najturbulentnijih perioda u klubu u posljednjih 10-15 godina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar ima još jedan težak meč u 2. kolu, pošto će gostovati ekipi FK Tuzla City na Tušnju. Tomislav Ivković nije mogao voditi ekipu sa klupe jer nije registrovan, pa ostaje da se vidi hoće li hrvatski stručnjak do Tušnja dobiti dozvolu za sjedenje na klupi. I sam je govorio o tome prije nekoliko dana:

"Ne znam šta bih vam rekao. Prošao sam svijeta i svugdje sam mogao odmah raditi. Imam sve kvalifikacije da treniram bilo koju ekipu svijeta i onda dođem tu, radim s ekipom... i ne mogu raditi. Nogometni savez treba da rješava takve situacije. Ja sam sportski radnik i trener i nemam veze s nekom drugom situacijom. Teško mi je jer mislim da sam potreban ekipi. Nije isto kada si na tribini ili uz njih na terenu i smatram da su mi uskratili to zadovoljstvo da budem od prvog dana uz ekipu", kazao je Ivković.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Ne bi me zacudilo ni da delegat unese da je bilo vise ljudi nego je dozvoljeno i da se utakmica registruje 0:3 za Borac. Kod Vice i DoDicka svasta je moguce. Ili jos gore da nije bilo dovoljno razmaka izmedju navijaca :-)
14 2
WOLF20
Po pravilima... Ne vidim razliku da se Evropa igra pred 8000-9000 a domace prvenstvo ne moze.
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi