Borbeni Željezničar u 88. minuti ostao bez pobjede protiv Borca

Kulašin zabio protiv bivšeg tima za bod na Grbavici

Borbeni Željezničar u 88. minuti ostao bez pobjede protiv Borca

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u 1. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekao aktuelnog prvaka Borac iz Banja Luke, a na kraju u jednoj jako dobroj utakmici pobjednika nije bilo, 1:1.

Željezničar je otvoreno ušao u ovaj meč. Mladi tim kojeg je izveo Tomislav Ivković borio se žestoko za svaku loptu i Željezničar je bio opasniji u uvodnim minutama.

Međutim, ozbiljne šanse su u prvom poluvremenu izostale sa obje strane. Bilo je tu nekoliko pokušaja, ali ništa što bi zabrinulo oba golmana.

A onda u 43. minuti Grbavica je skočila na noge. Plavi su došli u vodstvo, a za vodstvo domaćeg tima od 1:0 pogodio je Petar Bojo.

Veznjak Plavih se dobro snašao pored uspavane odbrane Borca. Šutirao je i matirao Ćetkovića za prednost od 1:0, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Oglasi

Marko Maksimović na otvaranju drugog poluvremena pravi tri izmjene. Ćosić, Zakarić i Moraitis su dobili šansu i bilo je jasno da Borac kreće ofanzivnije u nastavak meča.

Međutim, aktuelni prvak Bosne i Hercegovine bio je bezidejan u fazi napada, a sa druge strane Željo je itekako opasno prijetio. Dva puta je pokušao Juričić, nije uspio povećati prednost domaćeg tima.

Tek u 75. minuti gosti iza Banja Luke stvaraju veliku šansu. Centaršut Zakarića odlazi tik pored stative domaćeg gola i domaći tim je u tom trenutku pogledala sreća.

Željezničar se očekivano povukao u finišu meča. Borac je kontrolisao loptu, ali gosti nikako nisu mogli da nađu put do gola večeras jako dobre odbrane Željezničara.

Ipak, u 88. minuti meča Borac dolazi do boda. Udarac Moraitisa brani Bender, a zatim dojučerašnji fudbaler Željezničara Enver Kulašin šalje loptu u mrežu za izjednačenje rezultata na 1:1, a to je bio i konačan rezultat susreta.

Oglasi

Borac je doduše mogao i do pobjede u nadoknadi, ali Bender je čudesno zaustavio udarac Gorana Zakarića iz slobodnog udarca.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Željezničar - Borac 1:1

Željezničar: Bender, Malić, Subašić, Mujezinović, Juričić, Vrhovac, Drina, Blažević, Bojo, Beća, Mekić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac: Ćetković, Ćorić, Begić, Vojnović, Subić, Čavić, Vranješ, Meleg, Milojević, Živković, Vušurović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

1946
Nema sugavijeg kluba na svijetu od borca
46 6
Tas14
Kad je suđenje upitanju, ništa se nije promjenilo. Podrška Želji od HZ
42 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi