Željezničar danas igra prijateljski meč, a dogovoren je i rival pred vječiti sarajevski derbi
Bijedić i Bekrić u Plavom salonu stadiona Grbavica

Nekada su igrali Premijer ligu, sada su u trećem rangu bh. nogometa

Željezničar danas igra prijateljski meč, a dogovoren je i rival pred vječiti sarajevski derbi

S. Mlaćo

FK Željezničar danas igra prijateljski meč protiv FK Rudar Kakanj, te će to biti posljednja provjera Plavima pred meč sa NK Široki Brijeg u nedjelju.

Navedeni premijerligaš meč se igra u Čitluku od 13 sati, a današnji meč Željezničara i Rudara na pomoćnom terenu Grbavice od 14 sati.

Sigurno će Bruno Akrapović šansu dati nogometašima koji se nisu naigrali u prvoj utakmici, te isprobati određene stvari pred meč sa Širokobriježanima.

U tim Željezničara se za ovaj meč vraća Vahid Selimović, dok je suspenzija istekla i Nedimu Mekiću, ali ovaj vezista zbog povrede neće biti u kombinaciji za meč u nedjelju, a upitno je i da li će biti spreman za vječiti derbi.

Marin Galić ima odraditi još jednu utakmicu suspenzije, dok papirologija za napadača Bismarka Charlesa još uvijek nije završena i pitanje je da li će do vikenda.

Oglasi

Charles je zbog toga propustio i meč sa Zrinjskim (0:0), a mjesto u napadu zauzeli su Sulejman Krpić i Dženan Haračić.

Željezničar će nakon Širokog Brijega početi pripreme za duel sa FK Sarajevo, a vječiti derbi je planiran za nedjelju 03.03.

Prije derbija Plavi će odigrati još jedan meč, a rival je NK Bosna Visoko, nekadašnji premijerligaš, danas član Druge lige Centar. Potvrdili su to iz NK Bosna, kluba koji je doživio određene strukturne promjene ove zime.

"Sportski direktor FK Željezničar, Samir Bekrić, i ja usaglasili smo termin odigravanja prijateljske utakmice na Grbavici i to je 28.02. (srijeda) sa početkom u 14:00 sati. Nama je to idealna prilika da odigramo gostujuću utakmicu na travnatom terenu u terminu koji je sličan onome u kojem ćemo igrati protiv UNIS-a u Vogošći u prvom kolu nastavka prvenstva, a ujedno je prilika i da trener Džaviti vidi kako se ekipa ponaša na gostovanju", istakao je predsjednik NK Bosna Visoko Emir Bijedić.

"Naš fokus je i dalje samo i isključivo na domaćim igračima iz naše škole fudbala, a sportska saradnja sa sarajevskim klubovima je samo nastavak prekinutog kontinuiteta sa FK Željezničar i FK Sarajevo koji je NK Bosna imala i prije 1992.godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovakav vid prijateljskih odnosa sa Željom i Sarajevom vidimo kao šansu za igrače NK Bosna da jednostavnije dođu u priliku da zaigraju u Premijer ligi, a zauzvrat da naš klub nešto i zaradi od njihovih transfera na putu povratka prije svega u Prvu ligu FBiH, a zašto ne u narednim godinama i tamo gdje smo osvajali prvenstvo, Kup i Super kup", dodao je ambiciozni Bijedić.

Bosna je devetoplasirana momčad Druge lige Centar, a nedavno je ovaj tim sa klupe predvodio bivši igrač Željezničara Omer Joldić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi