Poznat je termin vječitog sarajevskog derbija na Grbavici
Detalj sa posljednjeg derbija na Koševu

U posljednjem derbiju bordo tim je slavio 3:0

Poznat je termin vječitog sarajevskog derbija na Grbavici

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

I dok se premijerligaši spremaju za 20. kolo Wwin lige naše zemlje, navijači Željezničara i Sarajeva već razmišljaju o vječitom gradskom derbiju.

Derbi se igra na stadionu Grbavica u okviru 21. kola, a Plavima će mnogo značiti u borbi za opstanak, dok je bordo tim u borbi za Evropu.

Sarajevo je drugi dio sezone otvorilo porazom od Širokog Brijega 3:1 na svom terenu, dok je Željezničar remizirao sa Zrinjskim na Grbavici (0:0).

U narednom kolu Sarajevo gostuje Zvijezdi 09, dok Željezničar gostuje Širokom Brijegu. Taj meč će se zbog radova na travnjaku Pecare igrati u Čitluku u nedjelju.

Nakon toga kreću pripreme za 21. kolo i vječiti sarajevski derbi. Prije toga Sarajevo će igrati i meč osmine finala Kupa naše zemlje protiv FK Borac. Biće to težak ispit za bordo momke, a prvi meč se igra u Banja Luci.

Prema planu NS BiH, susreti četvrtine finala Kupa naše zemlje igraju se u srijedu 28.02.

Oglasi

Bordo momci će biti umorniji od komšija, a derbi je planiran na Grbavici 03.03. sa početkom u 18:45 sati. Tako su već obaviješteni iz FK Željezničar i očekuje se da neće doći do promjene termina.

Sigurno da će Grbavica biti ispunjena do posljednjeg mjesta, a navijači oba tima najavljuju pravi spektakl.

Posljednji vječiti derbi odigran je na stadionu Koševo. Sarajevo je bilo ubjedljivo i slavilo je pobjedu 3:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bio je to jubilarni 150. vječiti derbi, a radovali su se bordo momci. Strijelci za Sarajevo bili su Hasić, Oliveira i Čataković. Željezničaru će ovo biti prilika za osvetu, a ko će se radovati ostaje nam da vidimo.

U navedenom 21. kolu Wwin lige se još sastaju Posušje - Velež, Borac - GOŠK, Tuzla City - Zvijezda 09, FK Igman - NK Široki Brijeg i Sloga Doboj - HŠK Zrinjski.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
derbija i kurtsa amateri ijedni idrugi
1 5
Ham0
Ne smijem ni gledati kako ce nas zeljo rasturiti
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi