Ko će na klupu Željezničara? Baždarević najveća želja, a tu su Adžem, Krunić, Muharemović...
Baždarevića smo u posljednje vrijeme često viđali na Grbavici

Plavi nemaju puno vremena, a moraju donijeti kvalitetnu odluku

Ko će na klupu Željezničara? Baždarević najveća želja, a tu su Adžem, Krunić, Muharemović... · Saznajemo

S. Mlaćo

FK Željezničar će u narednim danima dobiti novog šefa stručnog štaba. Pomalo neočekivano, Plavi su se pred samu prozivku koja je prvobitno zakazana za ponedjeljak našli u problemima.

Od "saradnje" sa Saudijcima nema ništa, dogovor nije ispoštovan, pa je sidro digao i Abdulhakeem Al-Tuwaijri, trener iz Saudijske Arabije za kojim na Grbavici ipak neće žaliti.

Nije se Tuwaijri proslavio, čak naprotiv, mjesto trenera na Grbavici ionako nije ni dobio svojim kvalitetama i znanjem, što je brzo i potvrdio rezultatima, ali i izjavama kada je u mnogo čemu iznenadio bh. sportsku javnost.

Iz Željezničara su odmah krenuli u potragu za novim trenerom, a kako saznajemo prvi 'pick' rukovodstva kluba je legendarni Mehmed Baždarević. Popularni Meša često je na Grbavici u posljednje vrijeme, no do zvanične saradnje ranije nikada nije došlo.

I ranije je tvrdio da je spreman pomoći Željezničaru, a već su obavljeni i određeni razgovori dvije strane te da bi sve trebalo ubrzo biti jasnije. Možda već do nedjelje, jer će Plavi početkom naredne sedmice krenuti sa radom, a prozivka bi mogla biti pomjerena za dan ili dva, odnosno biti održana u utorak ili srijedu.

Oglasi

Baždarević je legenda kluba sa Grbavice, a posljednji trenerski angažman imao je u francuskom Guingampu, te FC Paris. Vodio je i reprezentaciju naše zemlje kada smo igrali veoma lijep nogomet.

I pored teške situacije veliki broj trenera bi radio sjeo na klupu Željezničara i to nije tajna. Spominju se među čelnicima kluba i legenda kluba Dželaludin Muharemović, ali i Admir Adžem, te Branislav Krunić, Bruno Akrapović...

Muharemović je igračka legenda kluba sa Grbavice, ponajbolja 'desetka' ikada                                                                                                                                  

Adžem trenutno radi u Goraždu, a klub je preuzeo u veoma teškoj situaciji, no završio je u gornjem dijelu tabele Prve lige FBiH, dok je Muharemović vodio Unis iz Vogošće, a bio je i u Kini u više navrata.

Akrapović je duži period bez angažmana, no na evropskim utakmicama viđali smo ga na Grbavici. Bez obzira na cjelokupnu situaciju Željezničar je "cijenjen" i u Hrvatskoj. Sa Plavima se tako povezuje i Dragan Tadić, pedesetogodišnji trener iz Rijeke.

Tadić je radio i u Kataru, a u HNL-u je ostavio veoma lijep trag radeći u HNK Rijeka te Hrvatskom Dragovoljcu. Poznat je kao vrlo "čvrsta ruka" u trenerskom poslu, a Plavima je to itekako potrebno u ovoj situaciji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako god, čelnici Željezničara nemaju prava na kiks, ali ni puno vremena. Moraju da donesu najbolju moguću odluku, te istovremeno kvalitetno pojačaju igrački kadar.

Plavi su polusezonu završili na desetom mjestu, a drugi dio otvaraju sa par derbija. Rivali će biti Zrinjski, Široki Brijeg, Sarajevo...

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bit ce gusto bit ce 0:2
Pa nije problem ko ce na klupu nego cime obnoviti roster i gdje obaviti pripreme te kako sacuvati pomocni teren i gdje trenirati ako ga se docepaju ovi koji skrnave Želju.
2 0
Kockoglavi
Hahaha daj bolan novinarcicu odvadi, ispade biju se treneri ko ce u zelju. Sa Mesom igrali lijep nogomet hahaha Putine vakat je
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi