Jašarević potvrdio: Nismo se dogovorili za nastavak saradnje, pamtit ću Evropu i punu Grbavicu
Jašarević u duelu protiv Borca u prvom kolu ove sezone

Lijevi bek kreće u nove izazove

Jašarević potvrdio: Nismo se dogovorili za nastavak saradnje, pamtit ću Evropu i punu Grbavicu

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Mnogo je upitnika na Grbavici, posebno nakon prekida saradnje sa trenerom iz Arabije Abdulhakeemom Al-Tuwaijrijem, koji je pomalo i neočekivano digao sidro.

Tako su Plavi ostali bez trenera pet dana do početka priprema, a nije jasna situacija ni sa igračkim kadrom.

Sigurno je da Grbavicu napušta iskusni Aleksandar Kosorić koji je tu odluku donio pred sami kraj prvog dijela sezone i poslije meča u Gabeli u suzama se oprostio od navijača.

Lijevi bek Irfan Jašarević također će napustiti Grbavicu. Jašarević ima ugovor do sredine januara ove godine, no nastavak saradnje nije dogovoren.

Plavi su lijevom beku ponudili novi dvogodišnji ugovor, no zajednički jezik nije postignut.

Irfan Jašarević
Irfan Jašarević FK Tuzla City FK Tuzla City FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: DF

Statistika

3 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
12 nastupa
9 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
1 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
Oglasi

To je sami nogometaš i potvrdio za SportSport.ba.

"Nismo se dogovorili, ali klubu zaista želim sve najbolje. Pamtit ću punu Grbavicu, Evropu... Zaista nešto najljepše što sam doživio. Navijači su posebna priča, njima posebno hvala", rekao je Jašarević.

Jašarević je početkom prošle godine stigao na Grbavicu. Navijačima Željezničar bio je poznat iz perioda dok je nosio dres FK Krupa, a zatim se skrasio u Švedskoj.

Posebno se istakao na Grbavici u evropskim utakmicama, a pravi hit je bila objava sa aerodroma u Sarajevu kada je Jašarević "uhapšen" poslije meča u Bakuu sa Dinamom iz Minska.

Oglasi

Bio je nezaustavljiv za protivničke igrače i na kraju su Plavi odlučili napraviti performans uz dosta osmijeha i zadovoljstvo, u periodu kada je na Grbavici vladala mnogo bolja i pozitivnija atmosfera nego proteklih mjeseci.

Nakon te utakmice Jašarević se našao u novim problemima. Pred meč sa Neftchijem na Grbavici primio je infuziju kako bi zaigrao, te tako pokazao koliko mu je stalo do dobrog rezultata i samog kluba.

Sada će u nove izazove, a još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

N

Prozivka FK Željezničar zakazana je za 08.01., no nakon odlaska trenera iz Saudijske Arabije postoji mogućnost da se prozivka i pomjeri za dan ili dva. Ko će naslijediti trener iz Saudijske Arabije koji je brzo potvrdio da je potpuno zalutao na Grbavicu, ostaje da se vidi

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Doci ce zelji pojacanje iz arabije, mladi AL-IMZABI Hahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahhahahajajahahajakakaahhahahahhahahahaha
1 1
mitoza
Ima ko hoce
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi