FK Željezničar čestitao 6. april, Dan grada Sarajeva

Čestitke sa Grbavice

FK Željezničar čestitao 6. april, Dan grada Sarajeva

Samir Mlaćo

Danas se obilježava 6. april, Dan grada Sarajeva.

Najvažniji je to dan u historiji Sarajeva, grada koji je uvijek važio za grad sa dušom i srcem i koji je prošao najteže trenutke, ali ipak opstao.

Ovaj datum svim građanima Sarajeva FK Željezničar je čestitao  Dan grada Sarajeva.

"Za sve Sarajlije i one koji vole Grad, Grbavica je jedan od simbola Sarajeva. To je postala zahvaljujući i Željezničaru, najuspješnijem bosanskohercegovačkom fudbalskom klubu. Ono što ovog nekadašnjeg jugoslovenskog i višestrukog šampiona Bosne i Hercegovine izdvaja od drugih jeste fanatična privrženost klubu njegovih navijača, te sportski duh i vrijednosti kojima već skoro čitavo stoljeće obogaćuje  Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu", istakli su iz FK Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dok je Željin stadion bio pod opsadom, snovi o slobodi pretakali su se u snove o utakmicama nasljednika legendarnog Ivice Osima na istom terenu. Zahvaljujući braniteljima Grada, među kojima su bili i navijači Želje predvođeni hrabrim Dževadom Begićem Đildom, snovi su postali java. Od tada je između ljubavi prema Gradu i ljubavi prema Želji stavljen vječiti znak jednakosti", piše fkzeljeznicar.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi