FK Željezničar dogovorio nove provjere, da li se sprema novi potpis?
Amoah u duelu protiv Romanije

Još uvijek nije određen rival za generalku

FK Željezničar dogovorio nove provjere, da li se sprema novi potpis?

S. Mlaćo

Nogometaši Željezničara u Međugorju su nastavili pripreme za drugi dio sezone Premijer lige naše zemlje.

Plavi već sutra od 14 sati igraju protiv OFK Vršac i susret se igra u Sportskom centru Circle u Međugorju.

Željezničar želi slaviti pobjedu koja bi sigurno igračima dobro značila za samopouzdanje, a nakon toga nova provjera je već u srijedu.

Rival će biti FK Klis Buturović Polje, član Druge lige FBiH grupa Jug. Satnica navedenog prijateljskog meča još uvijek nije određena.

Željezničar neće igrati osminu finala Kupa naše zemlje zbog ispadanja od FK Sloboda, pa će Plavi taj termin iskoristiti generalku. Trenutni plan je da će se meč odigrati u Međugorju, a rival nije određen.

Postoji mogućnost da ekipa dođe do subote kući, a zatim odigra na Grbavici navedeni meč, no još uvijek nije donesena konačna odluka stručnog štaba.

Oglasi

Pripremama Željezničar se priključio i Adonis Bilal, 24-godišnjak koji je već ranije trenirao sa Plavima, a i pored želje da ga ostave, Plavi to tada nisu učinili.

Sada je situacija drugačija i neće biti iznenađenje ako Bilal ostane na Grbavici. Trenutno je član Željezničara iz Banja Luke, a u prvom dijelu je u 15 utakmica postigao čak osam pogodaka, iako je defanziva njegov glavni zadatak.

Bruno Akrapović će prema svemu sudeći igrati sa trojicom nogometaša u zadnjoj liniji, a Bilal bi tako mogao dati svoj doprinos, no to će svakako odlučiti stručni štab.

Podsjetimo, Akrapović je u Međugorje poveo:

Oglasi

Golmani: Vedad Muftić, Filip Dujmović, Adel Duškaj (junior)

Odbrana: Amar Drina, Edin Cocalić, Vahid Selimović, Stefan Radinović, Marin Galić, Haris Ovčina, Antonio Pavić, Josip Mijić (proba)

Vezni red: Samir Radovac, Nedim Mekić, Harun Karić, Semir Štilić, Amer Hiroš, Joseph Amoah, Aleksandar Boljević, Andrija Drljo, Abdulmalik AlJaber, Aldin Efendić (junior), Bakary Jaiseh (proba), Ernad Babaluk (junior), Dženan Šabić (junior)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Napad: Sulejman Krpić, Dženan Haračić, Faris Zubanović, Bismark Charles.

FK Željezničar drugi dio sezone otvara susretom sa HŠK Zrinjski na Grbavici. Susret će prema svemu sudeći biti odigran 17. 02. od 16 sati, no očekuje se i zvanična potvrda termina. Plavi su u borbi za opstanak, a nakon Zrinjskog slijedi im gostovanje Širokom Brijegu, pa veliki vječiti derbi sa FK Sarajevo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Sto ne pisete o Igmanu koliko o zelji u istom su rangu kvalitete
1 0
user1613662710
Obavezno potpisat Bilala momoak je zvijer,a moze stopera,centralnog veznog i ofenzivu igrat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi