Ćosić: Naša najbolja utakmica u dosadašnjem dijelu prvenstva

Igman po mišljenju mnogih nije mnogo pokazao, ali trener je itekako zadovoljan

Ćosić: Naša najbolja utakmica u dosadašnjem dijelu prvenstva

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Igman je večeras poražen na Grbavici.

Bilo je 1:0 za Željezničar, a u Igmanu nemaju za čime da žale.

Nisu mnogo pokazali, čak naprotiv, imaju razloga za brigu, no tako ne misli trener Dženis Ćosić.

"Dobra utakmica, igrali smo otvoreno. Imali smo dobri stvari, a nemam zamjerki igračima. U drugom poluvremenu smo malo oscilirali, a momcima čestitam na izvedbi.

"Mislim da nismo zaslužili poraz, ali čestitke Željezničaru na pobjedi. Željeli smo iskoristiti priliku da se prikažem u boljem izdanju nego prošlu utakmicu. Ovo je naša najbolja utakmica u prvom dijelu prvenstva. Željezničar u prvom poluvremenu nije odigrao ni jedan pas na naše vezne igrače, a pred kraj smo primili gol. Energetski nismo na dobrom nivou, imali smo tu oscilaciju i nakon male nepažnje primili smo gol. Ovo je utakmica koja pokazuje da tu gdje jesmo nismo slučajno", rekao je Ćosić.

Kako gledate na svoj kadar, kakav je cilj?

"Imamo iskusnu ekipu, igrače koji su navikli da se bore za vrh tabele. Plan naš je da se održimo što brže u stabilnom dijelu tabele. Do polusezone da bude tako, to je prvi cilj. Mi smo tek prošle godine ušli u Premijer ligu i stabilizacija je cilj. Želimo afirmisati i neka dva-tri mlada igrača, uređeni smo klub i trebamo to uraditi. Ukoliko se to ne desi, teško ćemo egzistirati u narednom periodu. To je drugi cilj i već radimo na tome", dodao je Ćosić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koliko vas je Željezničar iznenadio početnom postavom?

"U prvom poluvremenu nije Željezničar imao ništa. Stajali smo kako Željo igra ovdje. Oni su dali sedam golova uključujući Evropu, a mi smo bili ravnopravni, možda i bliži golu. U drugom poluvremenu Željo je dobijao duele na sredini terena, zahtjevali smo od igrača da prate do kraja i tu smo odstupali. Imali su oni završne pasove, a zatim su imali tri napadača i tada su nastali problemi. Reagovali smo svježim igračima, te smo uzeli loptu i napravili tranziciju i utakmica se balansirala. Ramić je išao sam na gol, pa i Đorić, te nismo dobro reagovali u tim situacijama".

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Vidi ovog što glumi Dobricu Ćosića hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi