Ćosić: Treći put tenzije protiv Željezničara; Bašić: To je fudbal, kome se ne sviđa ima pozorište

Izjave trenera nakon utakmice

Ćosić: Treći put tenzije protiv Željezničara; Bašić: To je fudbal, kome se ne sviđa ima pozorište

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

FK Željezničar je s 1:0 savladao FK Igman u zaostaloj utakmici 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Strijelac je u 86. minuti bio Edin Cocalić, a nakon utakmice svoje reakcije dali su treneri obje ekipe.

Prvi je riječ dobio trener gostiju iz Konjica, Dženis Ćosić. Na kraju utakmice je bilo nervoze, a crveni karton je dobio dio tima iz Igmana, Zajko Zeba.

"Nekako, već treća utakmica u kojoj postoje određene tenzije, uvijek sa Željezničarom gdje se predstavljamo dobro. Smatram da je ovo i najbolja naša utakmica u ovom dijelu, prvom dijelu prvenstva, gdje smo se prikazali u jako dobrom svjetlu, odigrali dobro, odvažno, gdje su se igrači odgovorili na svim momentima i mogu da čestitam na svemu što su prikazali", rekao je Ćosić, pa nastavio:

"Primili smo gol iz standard situacije. Vidjet ćemo šta i ko je napravio grešku, međutim to je zadnji period utakmice. Sigurno je koncetracija malo opala i onda smo tu bili lošiji. Bez obzira na sve smatram da apsolutno nismo zaslužili ovaj poraz. Čestitke Željezničaru na pobjedi."

"Mislim da tenzije i odnos prema klupi našoj ne treba Željezničaru, nije bio korektan, što ne treba da se dešava apsolutno na ovakvim utakmicama i u ovakvom dobrom ambijentu. To je možda bio dio koji je bacio sjenu na meč, ali u svakom slučaju im čestitam na pobjedi. Smatram da ćemo se mi sigurno podizati kroz ovakve utakmice i vidio sam da ekipa može više, stekli smo novo povjerenje između nas i njih jer su i oni vidjeli da mogu više i ovo će nam poslužiti kao podstrek za nastavak prvenstva", zaključio je Ćosić.

Oglasi

Nakon njega riječ je dobio i Nermin Bašić, trener FK Željezničar. U tenzijama on vidi čar i poručio je onima kojima se ne sviđa, da imaju pozorište.

"Mislim da je to ljepota i strast fudbala, da ima i da frca na sve strane. Nije ovo pozorište, ko želi u pozorište, nek' ide u pozorište", rekao je Bašić, pa nastavio:

"Mislim da smo zaslužili u drugom poluvremenu, fanatični onaj Željo koji želi gol više. Mislim da smo trebali i ranije utakmicu riješiti, ali jako slatka pobjeda u 80. i nekoj minuti. Zaista čestitam svojim momcima."

"Danas se umor nije ni osjetio. Toliko fanatizma je bilo danas u našoj igri drugo poluvrijeme, noseći ovom sjajnom publikom. Danas je sredina sedmice, zaista ne znam odakle su ovi ljudi došli. Nevjerovatno kakva ljubav i drago mi je da tu ljubav s terena uzvraćamo svojim navijačima", dalje je rekao trener Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Igman se pokazao kao jako dobra ekipa, čvrsta, organizovana. Znali smo da će dosta defanzivno stojati kao protiv Borca. Imaju puno iskusnih igrača i teško je to probiti. U prvom poluvremenu su imali prilika, bilo je neizvjesno, ali mislim da je u drugom bila apsolutna dominacija Želje i zaslužena pobjeda."

"Radujemo se narednoj utakmici, a onda da odemo tu pauzu da se malo resetujemo i nakon Evrope i nakon svega. Raduje me zaista ova pobjeda, na kakav način je ona došla i ići ćemo mi hrabro i u Mostar", zaključio je. 

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Skretnicar najborbenija ekipa lige. Po kvaliteti neko 7 mjesto, ali debili ce opet u Europu na tu seljacku borbu. Fudbal je, nije UFC.
3 6
AK16
Klaun prevarant se uklopio ekstra u ovu Seljadiju. Klaun traži od igrača da ne vrate loptu protivniku ( Fair play).
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi