Bašić nije stao pred kamere, Mulalić u svom stilu: "Za narod, da dođe da gleda, a ne da ih odučimo"

Izjava nakon meča Igman - Željezničar

Bašić nije stao pred kamere, Mulalić u svom stilu: "Za narod, da dođe da gleda, a ne da ih odučimo"

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

U okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Igman je danas s 2:0 bio bolji od Željezničara. Izjavu nakon meča dao je trener Igmana, Edis Mulalić, dok se Nermin Bašić nije pojavio pred TV kamerama. 

Željezničar je već u devetoj minuti ostao s igračem manje, da bi u posljednjih 15-ak minuta meča Igman stigao do dva gola i trijumfa.

Poslije utakmice pred TV kamere stao je Edis Mulalić, dok šansu da čujemo Nermina Bašića nismo imali. Očekujemo da će se pojaviti na press konferenciji. 

"Negativni trend smo zaustavili. Mislim da zajedno smo tri sedmice. Mislim da igrači i utakmicu protiv Sarajeva i Širokog, vidjelo se, neki pomak i energetski. Danas utakmica, neću reću da nas je iznenadilo kad je Željo dobio crveni karton, ali s psihološkog aspekta nismo nalazili rješenja na 10 igrača protivnika", rekao je Mulalić, pa nastavio:

"Utakmica je bila u egalu 30 minuta prvog poluvremena uz dosta težak teren. Mogao nas je Željezničar u svakom momentu kazniti, pogotovo tranzicija s Crnogorcem Boljevićem. Imali smo sreće da nismo gol primili. Na vrijeme napravimo izmjene i mislim da su izmjene donekle po ovom terenu donijele napredak. Na postavljenu Željinu odbranu neko je morao višak da napravi, to je bio Mešić. Ne do ujutro ja tebi - ti meni. Nismo htjeli stajati i na kraju kako se god svede, zaslužena pobjeda."

Oglasi

Svjestan je trener ekipe iz Konjica da je pred njima još mnogo posla na putu do ostanka u eliti:

"Kamen sa srca... Niko nije ni ispao iz lige ni osvojio titulu ni otišao u Evorpu u oktobru. Bitno je da nismo gol primili. Dosta smo golova primili, to je za svaku osudu. Protiv Širokog i Sarajeva se uhvatimo za dobre stvari, protiv Sarajeva smo zaslužili bod ako ne i sva tri jer smo imali pet-šest stopostotonih šansi."

Istakao je i da mu je želja da Igman igra napadački i da privuče publiku na tribine:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Želim igračima da promijenim razmišljanje, da igramo napadački, otvoreno, to je primamljivo i za gledaoce. Ja volim totalni fudbal. Za narod, da dođe da gleda, a ne da ih odučimo. Niko ti neće zamjeriti kad se bacaš na glavu."

Ovom pobjedom Igman je prekinuo niz od sedam uzastopnih poraza, dok je Željezničar uz Zvijezdu 09 i dalje najlošiji gost lige. Plavi van Sarajeva nisu osvojili niti jedan bod, tačnije upisali su šest poraza.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Anel Hebibovic,Bravo Majstore!
5 0
velez mo
Seljo otjerao Strucnjaka,a doveo Klauna
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi