Plavi opet na nuli van Sarajeva: Igman prekinuo crni niz i produžio gostujuću agoniju Željezničara
Foto: T. Hebib

Siguran trijumf domaćina u Konjicu

Plavi opet na nuli van Sarajeva: Igman prekinuo crni niz i produžio gostujuću agoniju Željezničara

Admin Čaušević

Prvi duel 12. kola Premijer lige donio je pobjedu Igmana nad Željezničarom. Susret u Konjicu završen je pobjedom domaćina sa 2:0. U nastavku su zabijali Hebibović i Bojo, a gosti su veći dio utakmice igrali sa igračem manje.  

Nermin Bašić je od prve minute dao priliku novajlijama Selimoviću i Boljeviću koji su tako debitovali u dresu Željezničara, dok je i Edis Mulalić morao mijenjati u odnosu na ranije mečeve prije svega zbog suspenzije Bešagića.

Susret je počeo prilikom za domaće. Lopta je došla do Bodula koji je šutirao volejem, ali je to Kosorić požrtvovano blokirao i izbacio u korner.

U 10. minuti možda i najvažniji detalj susreta. Neoprezni Selimović je kopačkom u glavu udario Pirića, a saudija Halkić mu je pokazao direktan crveni karton pa je defanzivac imao neslavan debi za Plave.

Inače, tokom većeg dijela prvog poluvremena gosti su protestvovali kod sudije Halkića te se žalili na njegov sudijski kriterij zbog čega je žuti karton dobio i trener Bašić.

Oglasi

Nakon isključenja Selimovića Željezničar je bio konkretniji tim do kraja prvog dijela. Posebno je bio agilan Boljević koji je imao tri prilike.

Ona najbolja viđena je u 38. minuti kada je crnogoroski ofanzivac šutirao glavom, ali je to Ćeman fantastičnom paradom izbacio u korner.

Najbolju šansu za Igman u finišu prvog dijela imao je Denković. Plasirao je loptu glavom pod samu prečku, ali je to panderski Muftić izbio u korner.

U nastavku je bilo primjerno da Igman ima igrača više. Pritiskali su domaći, prebacili težište na polovinu gostiju, međutim do izrazitih prilika su teško dolazili.

Željezničar je u 72. minuti preživio dva opasna napada Igmana. Prvo je Muftić otišao u prazno, pa je Kosorić morao to očistiti, zatim je i Bojo promašio iz izgledne pozicije.

Oglasi

Domaćin je do vodstva stigao u 78. minuti. Poslije brzog napada domaćina rezervista Ahmetović pogađa stativu, lopta se odbija do slobodnog Hebibovića koji zabija na praznu mrežu.

Poslije toga uslijedile su određene varnice sa navijačima Željezničara te je strijelac gola za Igman dobio žuti karton.

Sve je bilo gotovo u 84. minuti. Desektovani gosti su se otvorili, uslijedila je kontra domaćina koju je u gol pretvorio Bojo.

Do kraja nije bilo promjena. Željezničar je tražio makar utješni gol, imali su seriju prekida i priliku Boljevića, međutim ostali su na samo jednom golu van Sarajeva što je poražavajući podatak za klub takvog renomea.

S ovom pobjedom Igman je prekinuo niz od sedam uzastopnih poraza, dok je Željezničar uz Zvijezdu 09 i dalje najlošiji gost lige. Plavi van Sarajeva nisu osvojili niti jedan bod, tačnije upisali su šest poraza.

Oglasi

Premijer liga, 12. kolo:

FK Igman - FK Željezničar 1:0 (Hebibović 78')

FK Igman: Ćeman, Hebibović, Oremuš, Bodul, Čubrilo, Sipović, Đorić, Denković, Buturović, Pirić, Ramić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Muftić, Galić, Kosorić, Cocalić, Ovčina, Rustemović, Selimović, Drljo, Mekić, Boljević i Krpić

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Igmanu cestitam a ti Hebibovicu majku ti ****m mrtvu e **** si sam sebe vjeruj
0 10
Wiener
Hebibovicu svaka ti cast..bravo sto si majmune sa tribine usutio..da su meni onako psovali krvi bi im se napio
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti