Mulalić: Nije bila revijalna utakmica, izgubio sam tri kilograma

Press nakon meča na Grbavici

Mulalić: Nije bila revijalna utakmica, izgubio sam tri kilograma

S. Mlaćo
Novi meč odigrao je FK Željezničar danas na Grbavici.

Plavi su od 18 sati ugostili FK Borac, a na kraju je završilo 0:0.

Edis Mulalić je dao svoje viđenje utakmice.

“Ivković je dao veliki doprinos u ovoj sezoni Želje, u očuvanju kluba. Da je proveo jedan dan, ne smijemo to zaboraviti. Čestitam im na ulasku u Evropu, a što se tiče utakmice, bila je zanimljiva, neizvjesna... Imali smo visoki pritisak gore, nismo im dali kontre, brzo smo pravili prekid... Brzo smo bili na lopti. Borac je imao prečku u prvom dijelu preko Lukića, a mi smo dva puta stativu. Nije bilo ni sreće, momcima nemam šta da zamjerim. Fizički smo top spremni, pokazali smo to danas. Kidisali smo cijelu utakmicu, momcima se nema šta reći. Borcu želim sve najbolje, da našu Bosnu i Hercegovinu što bolje predstave“, kazao je Mulalić.

Sezona se bliži kraju, danas pozitivan rezultat. Da li je Mulalić zadovoljan, kakva je budućnost kluba?

“Svi se nadamo investitoru. Kada sam dolazio imao sam osam igrača i par juniora. Sve smo stizali u hodu, dovodili koliko smo imali 'dug jorgan'. Ovo je ozbiljan posao. Izvlačiš maksimum iz ekipe, to je zadatak trenera. Moje mišljenje da je u nekim stvarima ovo više od maksimuma. Momci se nemaju čega da stide, oni su i danas se bacali na glavu za Želju, za taj grb... Da li će se finansijska situacija popraviti, vidjet ćemo. U Upravi su pošteni ljudi...  Teška je to priča, još smo u utakmici sa Borcem“.

Oglasi

Kakva je situacija ako se ne pojavi investitor?

“Ozbiljan smo klub, ne možemo samo gledati na investitora. To je opet pitanje za Upravu“.

Da li je meč bio revijalni?

"Nije revijalna, izgubio sam tri kilograma".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodao je da posao radi pošteno i časno, te da svaki igrač zna zašto igra, a i onaj ko ne igra, zašto je tako.

"Igrat će najbolji i ko daje najviše na treningu. Juniori koje trenutno imamo su talenti, bili su na pripremama sa nama, oni će ponovo biti sa nama, trebaju da se nametnu", dodao je Mulalić koji je zatim i krenuo u zanimljivu raspravu sa novinarima, što možete pogledati u video prilogu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti