Gospodski potez FK Željezničar prema Edisu Mulaliću nakon plasmana u Evropu

To je i zaslužio, u to nema sumnje

Gospodski potez FK Željezničar prema Edisu Mulaliću nakon plasmana u Evropu

Samir Mlaćo
Navijači Željezničara sa osmijehom su dočekali sinoć svoje ljubimce ispred stadiona Grbavica.

Vatrena je bila atmosfera, svi su željeli da proslave plasman u Evropu, što je za FK Željezničar u ovom trenutku veliki uspjeh.

Plavi su jučer savladali Slobodu 2:1 na Tušnju, te nisu morali pratiti dešavanja sa Polica gdje je gostovao Široki Brijeg, konkurent u borbi za Evropu.

Junak je sa dva pogotka bio sjajni Brazilac Santos, a FK Željezničar je zatim putem zvanične stranice objavio fotografiju tima te najavio da će Plavi igrati Evropu ovog ljeta.

Pored nogometaša na fotografiji koja je 'uređena' samo za ovu priliku našao se i šef struke Nermin Bašić, ali zanimljivo i Edis Mulalić, kojeg je Bašić naslijedio.

Evropa! 🔵⚪

Posted by FK Željezničar on Sunday, May 28, 2023
Oglasi

Na Grbavici su tako pokazali da i Mulalić itekako ima svoje zasluge za ovaj uspjeh kluba sa Grbavice, te da nije zaboravljen.

Mulalić je legenda kluba sa Grbavice, bio je član kluba kao nogometaš, te kasnije i kao trener, ali uvijek i ljubimac navijača.

Zanimljivo da je Bašić nakon meča na Tušnju spomenuo upravo Mulalića, te mu tako odao poštovanje.

"Željo ima velikih problema i ovo im je kao osvajanje titule. Ovo je Evropa i za bivšeg trenera Edisa Mulalića. Drago mi je što sam bio dio jedne ovako lijepe priče", istakao je Bašić.

"Veoma sam sretan što sam imao priliku i čast voditi ove momke. Nije lako doći ovdje i pobijediti. Ovo je nagrada za sve u klubu", rekao je Bašić i zatim se okrenuo FK Sloboda.

Oglasi

"Glupo je reći, ali razočaran sam zbog Tuzle i ovo što im se desilo. Imam veliko poštovanje prema Slobodi i nadam se da će brzo vratiti u društvo najboljih", poruka je Bašića.

Mulalić je saradnju sa FK Željezničar završio početkom aprila, tačnije nakon poraza u prvom meču polufinala Kupa protiv FK Velež (1:0).

Popularni Sablja je 14 mjeseci vodio klub sa Grbavice, a na 43 utakmice imao je skor od 18 pobjeda, 14 neriješenih i 11 poraza.

Kada je Bašić u pitanju, on je u osam utakmice Premijer lige koliko je vodio FK Željezničar, slavio četiri puta te je upisao dva remija i dva poraza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedan poraz upisao je u Kupu naše zemlje, i to u revanšu protiv FK Velež, no ispit je definitivno položio, a i sinoć je dobio ovacije navijača.

Bašić je dogovorio sa čelnicima Željezničara imao do kraja sezone, no svi očekuju da će saradnja biti produžena.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Još malo da se popravimo u gornjim lagama i vibratu i mozemo u ZMBT.
1 0
nakopitam
AhahahHahahaahahahhaahahhAhahahahahhah
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti