Trofejni mladi trener se vratio na Grbavicu, promjena i na čelu juniorske selekcije
Dervši je već sa uspjehom radio na Grbavici, a sada se vraća u 'staro jato'

Zanimljivo je u Omladinskom pogonu FK Željezničar, ko može do titule na kraju sezone?

Trofejni mladi trener se vratio na Grbavicu, promjena i na čelu juniorske selekcije

Samir Mlaćo

Nova godina donosi i određene promjene u Omladinskom pogonu FK Željezničar.

U seniorsku momčad tima sa Grbavice već je priključen veliki broj omladinaca, potpisani su i ugovori i nema sumnje da se radi o mladićima koji su budućnost kluba, te koji svakako zaslužuju svoju šansu, pogotovo u situaciji kada veliki broj 'stranaca' nije opravdao očekivanja, čak naprotiv.

Kako je potvrđeno za SportSport.ba, nove ugovore u Omladinskoj školi Željezničara nisu dobili dosadašnji treneri Senad Žerić i Fadil Žerić.

Pehar u Beogradu Derviši smatra veliki uspjehom u dosadašnjoj karijeri                                                                                                                                           

Radi se o dobro poznatom dvojcu koji nije dobio ugovore za nove izazove, a povratnik u OP je perspektivni trener Admir Derviši. Derviši je sa uspjehom već radio sa mladim nogometašima i često dobijao brojne pohvale, a vjeruje da će sada tako i nastaviti.

Dva puta je bio prvak Premijer omladinske lige sa pionirskom selekcijom Željezničara, jednom prvak u Federalnoj ligi, a svakako jedan od najvećih uspjeha mu je osvajanje 20. Međunarodnog fudbalskog turnira "Trofej Beograda", gdje je bio selektor pionirske reprezentacije Kantona Sarajevo.

Tada su mladi nogometaši iz Sarajeva savladali u finalu Brno 3:1 i na kraju napravili veliki uspjeh na ovom zaista kvalitetnom turniru, što je bilo i veliko priznanje za Dervišija.

Oglasi

Derviši će sada voditi kadetsku selekciju koja se takmiči u Federalnoj ligi, dok je trener kadeta Željezničara u Omladinskoj Premijer ligi Sanjin Mešić, također bivši nogometaš kluba sa Grbavice.

Mirnes Bešić nasljednik legendarnog Faće

Novi šef struke juniora FK Željezničar je Mirnes Bešić. Bešić je već radio u Omladinskom pogonu kluba sa Grbavice, a kasnije se okušao i u FK Igman Ilidža, FK Radnik Hadžići, ali i u inostranstvu.

Sada je imenovan na mjesto trenera juniora, a jučer je vodio svoju ekipu protiv seniorske selekcije u pripremnom meču.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bešić je jučer vodio juniore protiv seniora i mora se priznati da su omladinci Željezničara ostavili sjajan utisak protiv starijih kolega                                                      

Pomagao mu je trener kadeta Sanjin Mešić, a treba istaći da su juniori Željezničara ostavili odličan dojam, a tek pred sami kraj seniori su uspjeli ih nadmudriti i slaviti 5:2.

Sve selekcije Željezničara počele su sa pripremama za drugi dio sezone, a treba istaći da su pioniri u Premijer ligi na drugom mjestu, kadeti su trećeplasirani, dok su juniori na četvrtom mjestu. Da li će neko uspjeti osvojiti pehar, ostaje da se vidi u narednim mjesecima.

Top Komentari

user1574859714
Gdje ce Senad I Faco trenirati i uciti djecu kad su oni samo za malog fudbala. Da ne bi rata ne bi nikad igrali u Zelji
0 0
user1678173236
Fadil Zeric najveci prevarant u histroiji zeljeznicara, jebbo mu ja zenu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi