Bogati Arapi 'počastili' i juniore Željezničara: Sutra za rivala u Barceloni imaju Benficu

Sigurno će im ovo biti veliko iskustvo

Bogati Arapi 'počastili' i juniore Željezničara: Sutra za rivala u Barceloni imaju Benficu

Samir Mlaćo

Glavna tema u FK Željezničar svakako je današnja press konferencija na kojoj će Plavi dobiti novog šefa struke.

Naime, nasljednik Nermina Bašića će biti 44-godišnji Abdulhakeem Al-Tuwaijri iz Saudijske Arabije, a sa njim stižu i dvojica pomoćnika, bar za sada.

On je već doputovao u naš glavni grad i danas će posjetiti stadion, te pogledati prvi trening svog novog kluba.

Radi se o saradnji kluba sa Grbavice sa Ministarstvom sporta Saudijske Arabije, a prije toga je dogovoreno da će juniori kluba sa Grbavice biti učesnici ekstra kvalitetnog turnira u blizini Barcelone.

Plave nade danas će avionom put Španije, a sutra će za rivala imati vršnjake iz portugalske Benfice.

Susret se igra sutra.

Oglasi

"Željina internacionalna turneja počinje!

Utakmicom protiv Benfice iz Lisabona počinje Zeljina avantura u Al Abtal Kupu.
AL ABTAL INT. FRIENDLY CUP je fudbalsko takmičenje za U-19 selekcije koje je pokrenuto 2021. godine. pod pokroviteljstvom Fudbalskog saveza Saudijske Arabije i Ministarstva sporta Saudijske Arabije.

Utakmica se igra 08.11. 2023. Godine sa početkom u 12:30", stoji u objavi Omladinske škole FK Željezničar.

Plavi su u grupi A te pored Benfice tu su i Real Madrid, Dinamo Zagreb, te Future Falcons.

Nade Željezničara svakako se rezultatski nemaju puno čemu nadati, ali ovo će im biti posebno iskustvo. Trenutno je ova selekcija kluba sa Grbavice na četvrtom mjestu sa 24 osvojena boda.

Nedavno su od ljutog rivala FK Sarajevo poraženi sa čak 6:1, dok su proteklog vikenda osvojili tek bod kod Radnika iz Hadžića, predposljednjeg tima na tabeli.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Ako se momci budu trudili i zalagali ko zna. Za mene je bosna najbolje igrala na kirin kupu kojeg je i osvojila bez mnogo zvezda u timu al su se borili na tereni ko lavovi e ako tako i ovi juniori budu igrali nema straha mada mozda fizicki nisu na istom nivou al sa zalaganjem moze sve
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi