Željezničar odgovorio Igmanu: Uručili smo i dres načelniku Konjica, saopštenje je samo stav Zebe!

Zakuhalo se nakon meča 1. kola Premijer lige

Željezničar odgovorio Igmanu: Uručili smo i dres načelniku Konjica, saopštenje je samo stav Zebe!

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Nakon što su iz FK igman iznijeli teške optužbe na račun prvog čovjeka Željezničara brzo je stigao odgovor sa Grbavice.

Iz Igmana su danas kazali da je Edis Kovačević vrijeđao direktora njihovog kluba Zajka Zebu, ali da to neće pokvariti odnose dva kluba.

Brzo su se oglasili sa Grbavice.

Navode da su iz Konjica naveli neistine.

"FK Igman je, nažalost, iznio nekoliko neistina u vezi sa dešavanjima nakon gola FK Željezničar kada je drugi pomoćni trener Igmana, Zajko Zeba, sankcionisan crvenim kartonom.

Predsjednik FK Željezničar, Edis Kovačević, nije uputio vulgarne psovke niti se nedolično ponašao prema klupi Igmana kako je navedeno u saopštenju.

Oglasi

FK Željezničar je na najbolji mogući način, kao i sve druge klubove, ugostio na Stadionu Grbavica, kako ekipu Igmana tako i delegaciju kluba iz Konjica kojoj je osigurao i veći broj ulaznica nego što je predviđeno pravilnikom. Također, predsjednik Kluba je na poluvremenu uručio poklon dres gradonačelniku grada Konjic gospodinu Osmanu Čatiću i još jednom podcrtao dobre odnose između ova dva kluba i dva grada. FK Željezničar je na skoro svim utakmicama Premijer lige BiH ove i prošle sezone ugostio članove stručnog štaba FK Igman.

Smatramo da je saopštenje plod ličnog mišljenja i stava Zajka Zebe prema trenutnom rukovodstvu Kluba.

FK Željeznicar i njegov Upravni odbor, na čelu sa predsjednikom Edisom Kovačevićem neće dozvoliti da pojedinci zbog ličnih interesa narušavaju uvijek dobre odnose između ova dva kluba", istakli su sa Grbavice.

Treba istaći da je Zeba sinoć isključen, kao i predstavnik Igmana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavi sa Grbavice su podsjetimo slavili 1:0, a jedini pogodak pred sami kraj meča postigao je Edin Cocalić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ajanbrrin
Kovacevic Edis gospodin i gentlimen 100%
2 5
limvotemirvah
I onda se pitate sto vas niko ne voli. Igman je kao neka vrsta vase filijale, barem je bio, a dosta ljudi u Konjicu navija za vas, cak su i neki vasi jedno vrijeme vodili taj klub. Ovo je ogavno ponasanje. Ugledajte se na nas. Mi nasu filijalu (ne bukvalno, ali nesto kao filijala) Velez tretiramo sa punim uvazavanjem. Uprave nam se postuju, kao i navijacke grupe. Mi Velezu saljemo neke mladje igrace na posudbe, da se kale, i fino saradjujemo bez tenzija.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi