Željezničar u Krupi, važan meč na Otoci, Sarajevo apsolutni favorit protiv Slobode

Danas na programu tri susreta

Željezničar u Krupi, važan meč na Otoci, Sarajevo apsolutni favorit protiv Slobode

S. Mlaćo

Danas se igraju tri susreta 19. kola Premijer lige.

Program počinje u 13 sati kada će Željezničar u goste Krupi, dok Olimpik na svom terenu dočekuje Radnik.

Tim sa Grbavice će biti oslabljen neigranjem Semira Štilića i Ermina Zeca, dok Krupa želi do bod(ova), s obzirom da vodi žestoku borbu za opstanak.

Na drugoj strani Olimpik je bez prava na kiks protiv Radnika koji se probudio dolaskom na kormilo Darka Nestorovića.

Olimpiku je ovo posljednja šansa da ostane u igri za opstanak.

"Dolazi jedna ozbiljna, za nas teška utakmica. Kao što ste rekli, u posljenja tri kola Radnik se diže u formi, što su pokazali protiv Sarajeva. Također, i u utakmici protiv Tuzla Cityja gdje su uzeli tri boda. Mi imamo pritisak domaćeg terena i rezultata da bi se ponovo vratili u taj krug ekipa koje su u borbi za opstanak. Mislim da će biti zanimljiva utakmica i nadam se ćemo ispuniti ono što smo se dogovorili, odnosno na čemu smo radili tokom sedmice", ističe trener Olimpika Dževad Šarić.

Od 17 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase igraju FK Sarajevo i FK Sloboda. Bordo tim je jesenji prvak, te apsolutni favorit.

"Imamo jednu ekipu koja ima dosta mladih i talentovanih igrača i sa nekoliko iskusnih igrača i sigurno da je njihov trener sve to dobro uklopio, tako da pred sobom imamo još jednu tešku utakmicu. Naša želja je da na najbolji mogući način završimo ovo prvenstvo", rekao je trener FK Sarajevo Vinko Marinović.

Sloboda rasterećena dolazi u glavni bh. grad. Pokazali su Tuzlaci nedavno protiv Željezničara na Grbavici da mogu iznenaditi. Bilo je 2:2.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Idemo ekipi koja je najviše pokazala u dosadašnjih 18 kola. Kada smo igrali sa njima na Tušnju, bili smo ravnopravan protivnik i nesretno smo izgubili. Nama fale dva bitna igrača, ali sigurno da momci koji budu igrali umjesto njih imaju dovoljno snage i kvaliteta. Idemo se nadigravati na Koševu i ako igrači daju svoj maksimum kao protiv Krupe, Sarajevu će biti dosta teško da igraju sa nama", kazao je šef struke FK Sloboda Gradimir Crnogorac.

Sutra se igraju preostala tri meča, a onda slijedi zimska pauza.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi