"Manijaci" upozorili FSBiH: Naše strpljenje je pri kraju, prestanite se igrati s imenom Ivice Osima

"Manijaci" upozorili FSBiH: Naše strpljenje je pri kraju, prestanite se igrati s imenom Ivice Osima

O. Lekić

Promjenom Statuta Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine onemogućemo je legendarnom Ivici Osimu da se kandidira za bilo kakvu poziciju u Savezu.

Sramno poigravanje sa legendom bh. fudbala, čovjekom koji je najzaslužniji za ukidanje suspenzije Fudbalskog saveza BiH, izazvalo je brojne reakcije u našoj državi.

Danas su se oglasili i najvatreniji navijači Željezničara, "Manijaci", koji su objavili saopštenje:

"Od Nogometnog saveza BiH godinama doživljavamo razna poniženje i ova organizacija sa svojim čelnicima je isključivi krivac što bh. nogomet ne ide naprijed. I kada pomislimo da niže od toga ne može, oni nas razuvjere. Ovaj put, dirnuli su i našu najsvetiju tačku - Ivicu Osima.

Sramnim i nepotrebnim dodatkom u Statutu o broju godina, ljudska gromada koja je svojevremeno spasila bh. nogomet praktično je eliminisana iz funkcija NS BiH, a u isto vrijeme kreiran je prostor za Elvedina Begića, koji je ranije stisnuo petlju i prihvatio biti počasni predsjednik Saveza zajedno rame uz rame s Osimom.

Umjesto da Osima u njegove pozne godine nagrade imenovanjem na neku funkciju ili recimo da se Kup BiH nazove njegovim imenom, Savez se potrudio da ga iz čista mira degradira. Naravno, to su držali u tajnosti mjesecima jer su znali kakvu su sramotu napravili. Osimu pozicija u ovakvom Savezu i nije potrebna. Zašto se petljati u nešto što je ispod njegove časti i ugleda, što je samo blato i prljavština obojena politikom, nacionalizmom i korupcijom. Osim je veći od Nogometnog saveza BiH i kada dođe normalno vrijeme i pošteni ljudi, to će se i samo potvrditi.

Za kraj vas upozoravamo da se prestanete igrati s imenom Ivice Osima, ali i da prestanete dodatno uništavati bh. fudbal jer je naše strpljenje pri kraju. Osime, nisu te dostojni", navodi se u saopštenju "Manijaka".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Vaha je to najbolje opisao,licemjerje - nepostivanje velicina , manjak kulture i svega ostalog . Jednostavno receno smecari
13 2
rabodimis
Sve je bilo fino i krasno dok ne rekose On je veci od saveza.. Pretjerase brate.. On nam je i ostavio te ljude, njegov sin je jedini od svih sportskih radnika u BiH-a koji moze otic u njihovu leglo i "lupit sakom od sto".. Ne znam sto se prave ludi, jedini su oni imali bar neke koristi od begica i njegovih lopova..
9 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi