Ivković: Hvala Musemiću na komplimentima, ali ne padam na to

U Plavom salonu održana press konferencija

Ivković: Hvala Musemiću na komplimentima, ali ne padam na to

S. Mlaćo
Nogometaši Željezničara u subotu će na Grbavici ugostiti FK Tuzla City.

Izabranici Tomislava Ivkovića nadaju se novim bodovima, no svjesni su i kvaliteta gostiju.

Na današnjoj press konferenciji u Plavom salonu medijima su se obratili upravo Ivković te prvotimac Mustafa Mujezinović.

“Zadnja utakmica sa Borcem kao da je bila prije tri mjeseca, a sada već novi derbi. Jako dobra ekipa, super dobro su vođeni, a da ne igramo na Grbavici oni bi bili favoriti. Ipak, igramo na našem stadionu, pa ću jedan posto prednosti dati nama. Igrali smo sa njima u Tuzli, odigrali jednu od boljih utakmica, poveli, a onda su nas 'samljeli' u deset minuta. Imaju dobre individualce, čvrsti su i agresivni, te žele igrati. Najbolja ocjena njihove igre bila je možda sa Zrinjskim u Mostaru gdje su pokazali te najbolje karakteristike. Moramo se spremiti na najbolji način kako bi parirali tako ozbiljnjoj ekipi. Želimo dati maksimum, te nastaviti sa pristupom iz zadnjih nekoliko kola. Hvala i Musemiću na komplimentima, ali ne padam na to“, kazao je Ivković.

Mustafa Mujezinović je kazao da je atmosfera u ekipi dobra poslije remija sa Borcem, te da i sada svi igrači moraju dati maksimum.

Da li dva gola protiv  Tuzle City znače pobjedu?

“Koperfild nisam, ne mogu da predvidim. Mi smo radna ekipa, moramo raditi od prve do zadnje sekunde, ako želimo pozitivan rezultat. Odigrali smo dobro u Banjoj Luci, ali to je prošlo vrijeme. Samopouzdanje je dobro imati, ali ne smije preći u nonšalanciju. Momci to moraju shvatiti, rekao sam im isto kao i sada vama. Moramo biti skromni, ponizni i znati na koji način možemo do pozitivnog rezultata“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pauza je kaže ekipi značila.

“Osvježenje dobro dođe. Svi su spremni, osim Malića koji dolazi tek danas u 12 sati. Utakmicu su igrali u utorak, nezgodno je to, ne znam ni koji razlog je to. Vjerovatno financije, nedostatak aviona u koroni. On je deset dana proveo van kluba, nije odigrao nijednu utakmicu, pa vidjet ćemo“, dodao je Ivković.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Malic je najbolji bek kojeg imamo a to što ne igra u reprezentaciji je vjerovatno zbog toga što nema štelu.
11 0
Kiss
Idemo Željo ozbiljno da vidimo kako stojimo sa jednom od najkvalitetniji ekipa trenutno u BiH
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi