FK Željezničar ne zaboravlja Mirzu Raščića

Deveta godišnjica od ubistva

FK Željezničar ne zaboravlja Mirzu Raščića

Haris Zilić

Tužan dan je danas za navijače FK Željezničar. Godišnjica je od ubistva navijača kluba sa Grbavice, Mirze Raščića.

Prošlo je devet godina od ovog tragičnog događa, a klub je i ove ogdine nda godišnjiu naglasio kako s ljubalvju i ponos čuvan uspomene na Mirzu Raščića.

"Danas se navršava devet godina od ubistva našeg navijača, Mirze Raščića. S ljubavlju i ponosom čuvamo uspomene na tebe!

"Bio je prvi osmijeh južne tribine. Mirza je radio i plaćao svoju ulaznicu, Mirza je radio i plaćao svoje gostovanje, Mirza je radio i plaćao svoju kafu u kafiću, Mirza je radio i plaćao svoju pivu u restoranu.

Mirza je bio odličan momak. Mirza je bio učesnik Marša mira u Srebrenici, učesnik akcije pomoći nastradalim područjima poplava, aktivista za prikupljanje pomoći osobama sa posebnim potrebama Doma u Pazariću..."", stoji u saopštenju FK Željezničar.

Danas se navršava devet godina od ubistva našeg navijača, Mirze Raščića. S ljubavlju i ponosom čuvamo uspomene na...

Posted by FK Željezničar on Monday, April 15, 2024
Oglasi

Najvatrneiji navijača Željezničara popularni Manijaci na svakoj utakmici skandiranjem imena Mirze Raščića ne daju da njegovo ime ode u zaborav.

Raščić je ubijen 16. aprila 2015. godine u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar hicima iz vatrenog oružja, a ubica je Izudin Tahirović.

Mirza je ubijen u večernjim satima, oko 19.10 sati, nakon tuče nekoliko osoba, koja se prethodno dogodila u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar na stadionu Grbavica. Raščić je bio zadužen za prikupljanje novca radi organiziranog odlaska navijača FK Željezničar na gostujuću utakmicu kluba.

Tahirović je, znajući da se Raščić nalazi unutra, ušao u prostorije, te u namjeri da ga ubije, iz neposredne blizine prema njemu ispucao četiri hica iz pištolja. Jedno, ispostavit će se, kobno zrno pogodilo je Mirzu u predjelu stražnje desne strane grudnog koša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Raščić, kao prvi osmijeh južne tribine, umro je pola sata kasnije na putu prema Kliničkom centru Sarajevo.

Od tada, pa do dana današnjeg, FK Željezničar i svi vjerni navijači tog kluba odaju počast kada god stignu svom nekadašnjem velikom i strastvenom navijaču.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hordas1987
Ne zaboravljaju Mirzu,a vodja Manijaka i dalje covjek koji se kao picka sakrio iza Mirze da spasi sebe
0 1
Armin87
Mirza je prije svega bio ljudska gromada, sadasnji lljudi na trebini treba da bude stid sta rade i kako se ponasaju i kako predstavljaju grupu ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi