Radović poručio da je neopravdano dobio crveni karton: "Sve su iscenirali protivnički igrači"

Oglasio se nakon sinoćnjeg derbija

Radović poručio da je neopravdano dobio crveni karton: "Sve su iscenirali protivnički igrači"

Endin Čaušević

Gradski derbi Željezničara i Sarajeva obilježio je veliki broj što crvenih tako i žutih kartona. U ekipi Sarajeva "pocrvenio" je Slaviša Radović, a sada je lijevi bek kluba s Koševa odlučio da se oglasi nakon svega.

Veliki derbi gradskih rivala koji se sinoć igrao na Grbavici završen je bez golova, a glavna tema bili su silni kartoni koje je podijelio glavni sudija Ermin Sivac.

U ekipi Željezničara direktne crvene kartone u prvom poluvremenu dobili su Amer Hiroš i Edin Cocalić, dok je u timu Sarajeva nakon prvog dijela isključen Slaviša Radović koji je dobio također direktan crveni karton.

Zanimljivo da je Radović žuti dobio na samom startu zbog prekršaja nad jednim igračem domaćeg tima, a Sivac ga je isključio nakon što je došlo do naguravanja između igrača dvije ekipe nakon što je završeno prvo poluvrijeme.

Nakon svega odlučio je da se oglasio i Radović koji se izvinio navijačima Sarajeva zbog isključenja, ali je poručio da je sve bilo iscenirano od strane protivničkih igrača i da tokom tih dešavanja u tunelu nije napravio ništa pogrešno.

Oglasi

"Svim našim vjernim navijačima želim da uputim svoje iskreno izvinjenje zbog jučerašnje utakmice. Iza mene je turbulentna sedmica. Imao sam smrtni slučaj u porodici, ali uprkos tome želio sam da budem uz tim u jako bitnoj utakmici", priča Radović i nastavlja.

"Stvari nisu uvijek onakve kako se čine i kako se prezentuju u javnosti. Crveni karton sam dobio zbog navodne gužve u tunelu. Želim da pojasnim da je situacija bila iscenirana od strane protivničke ekipe, a u trenutku kada sam dobio karton nije bilo nikakvog naguravanja s moje strane. Ja ostanem predan vrijednostima koje definišu naš tim, a to je svakako fair play na terenu i izvan njega".

"Vaša podrška mi znači mnogo i sa sigurnošću mogu reći da nikada ne bih uradio ništa što bi ugrozilo našu ekipu i strast prema igri".

Sivac je isključio Radovića dok su igrači išli ka svlačionicama i kada je došlo do naguravanja između pojedinih članova Željezničara i Sarajeva, te je razlog naveo u izvještaju nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nesportsko ponašanje - Udaranje igrača suparničke ekipe otvorenim dlanom u predio lica", pojasnio je glavni sudija.

Pored tri crvena kartona Sivac je na sinoćnjem sarajevskom derbiju pokazao još čak deset žutih kartona.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Moj Slaviša i PTICE NA GRANI ZNAJU DA JE SVE ISCENIRANO. Na krmetnjaku se inače sve rješava u tunelu, ili na tunelu (sjecas se i sam Mulalića). Željkan je klub sa puno majmuna..!
4 2
maco12
Ma nije on ništa iscenirali mu ko i Ibričiću i onda iziđe snimak gdje prijeti sudcima tako će i ovaj kad mu puste snimku koji papani uvijek je neko drugi kriv oni nikad.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi