Prvi press Željezničara bez Mulalića, pričalo se o Posušju, rasporedu, navijačima...

Plavi žele obradovati svoje navijače

Prvi press Željezničara bez Mulalića, pričalo se o Posušju, rasporedu, navijačima...

S. Mlaćo
U Plavom salonu stadiona Grbavica danas je održana press konferencija FK Željezničar.

Plavi sa Grbavice sutra će ugostiti Posušje od 17 sati te pokušati pobjedom se oprostiti od svojih navijača za ovu polusezonu Premijer lige.

Sutrašnji meč najavili su trener u stručnom štabu Željezničara Haris Alihodžić i vezista Nedim Mekić.

"Očekuje nas teška utakmica, neugodan protivnik. Svi dobro znamo da smo izgubili na Grbavici, pa smo i dužni našim navijačima koji slave 35. rođendan. Sigurno će doći u velikom broju, te ovom prilikom pozivam sve navijače i sve ljubitelje fudbala da dođu od 17 sati na Grbavicu. Posušje je dobra ekipa, imaju Bobana i Jovića, dobri su napadači. Ipak, ja se nadam da ćemo pobjedom završiti polusezonu“, rekao je Alihodžić.

Mi smo se spremali, imali su vikend duže da se spremimo, a svi su spremni osim kažnjenog Santosa, te povrijeđenih Gasala i Vege“, dodao je Alihodžić.

Navodi da je Željezničar imao određenih pehova te da bi bio u samom vrhu da se to nije desilo.

Oglasi

"Sa nova tri boda želimo ostati u samom vrhu. Mi imamo najpovoljniji raspored u nastavku sezone. Tu je zaostali meč sa Sarajevo, te dueli sa Igmanom, Slobodom i Slogom. Naravno da očekujemo najbolji rezultat“.

Priliku da se obrati dobio je i Nedim Mekić koji bi sutra mogao zaigrati od prve minute.

"Mi se uvijek postavimo kao favoriti, a navijačima ovim putem čestitam rođendan. Specijalan poziv da dođu znamo da ne treba, nadam se da ćemo im se odužiti novom pobjedom“, dodao je Mekić.

Poziv svima da dođu na Grbavicu uputili su i popularni Manijaci prije par dana.

"Još svega nekoliko dana je ostalo do posljednje utakmice u jesenjem dijelu sezone. Osim što je ova utakmica značajna sa sportskog aspekta, još je značajnija sa navijačkog.

Manijaci na ovoj utakmici obilježavaju 35 godina grupe i to je samo po sebi dovoljan poziv da jug u subotu bude krcat! Ova utakmica još jedan je ispit za nas gdje smo dužni pokazati osjećaj pripadnosti grupi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S obzirom da se za ovu utakmicu sprema rođendanski spektakl, apelujemo na sve koji će doći na jug da se pridržavaju uputa koje dobiju sa šipke i da na južnu tribinu uđu sat i po prije početka utakmice!“, stoji u objavi Manijaka.

Za Željezničar ovo neće biti posljednja utakmica u godini. Naime, Plavi će 23. novembra u goste Vardaru iz Skoplja, a zatim 29. novembra ugostiti turski Konyaspor na Grbavici.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647010875
Haris samo ponovi sto i mi znamo. Na poluvremenu utakmice kaze: ,Bila je prilika Santosa, Amoah je sutao po golu, imali su i oni priliku..zna BURAZ GLEDAMO TEKMU. RECI NESTO KONKRETNO OKO TAKTIKE, PROMJENE.
2 2
posto_tad_nisu_postojali
idemo u pobjedu kad se zastava viori tada baklje se pale vidiš čitav jug gori 1987
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti