FK Željezničar potvrdio dvije utakmice za vikend, ali i najavio meč sa Zvijezdom 09

Cocalić propustio jučerašnji trening, Beća jučer raskinuo saradnju

FK Željezničar potvrdio dvije utakmice za vikend, ali i najavio meč sa Zvijezdom 09

Samir Mlaćo

FK Željezničar je danas potvrdio da će Plavi za vikend odigrati dvije prijateljske utakmice.

Kako je SportSport.ba i najavio, rival Željezničaru u nedjelju će biti HŠK Zrinjski, dok u nedjelju za rivala Plavi imaju ekipu Fojnice.

Sada su to i potvrdili putem zvanične stranice, ali i najavili meč 11. kola Premijer lige.

Na Grbavici stiže FK Zvijezda 09, posljednjeplasirana momčad Premijer lige.

"Željezničar narednu utakmicu u okviru Premijer lige BiH igra u subotu, 21. oktobra, protiv Zvijezde 09. Susret na Grbavici počinje u 20:45 sati.

Plavi će u međuvremenu odigrati dvije trening-utakmice. U subotu, 14. oktobra, u 15:30 sati, na terenu u Rodoču, Željo će odigrati susret sa Zrinjskim dok će u nedjelju naš tim gostovati FK Fojnica povodom obilježavanja 95. rođendana ovog kluba. Utakmica u Fojnici počinje u 14:30 sati", stoji u objavi FK Željezničar.

Oglasi

FK Željezničar je nedavno odmjerio snage sa Zrinjskim i u samoj završnici Plemići su slavili 2:1.

Kada je FK Fojnica u pitanju, radi se o članu Kantonalne lige SBK/KSB koji je bio prvak protekle sezone, ali je odbio igrati viši rang.

Sigurno se očekuje i veliki broj navijača Željezničara u Fojnici, a trener Nermin Bašić priliku će u dva dana dati svim nogometašima.

Na treninzima sa ekipom rade i novajlija defanzivac Vahid Selimović te ofanzivac Aleksandar Boljević i oni će prema svemu sudeći nastupiti protiv Zvijezde 09.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jučerašnji trening zbog lakše povrede propustio je iskusni Edin Cocalić, dok pravo nastupa protiv Zvijezde 09 nema Marin Galić zbog tri žuta kartona.

Na treningu Plavih je na probi i jedno novo ime, a stručni štab će donijeti odluku o njegovom eventualnom angažovanju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Fojnicu ako ne iznenade bar 2 0 onda ih treba odma u kantonalnu,pa ko celik ne vracaju milionske dugove od kantonalne lige. Celik i zeljo imaju dugo ko citava premijer liga zajedno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi