FK Željezničar i FK Olimpik bez golova u Međugorju

Prijateljski susret

FK Željezničar i FK Olimpik bez golova u Međugorju

Fudbaleri Željezničara i Olimpika odigrali su meč bez golova danas u Međugorju tokom prijateljske provjere. 

Tokom cijele utakmice snažna bura je pravila probleme fudbalerima oba tima, a to se posebno osjetilo u uvodnim minutama kada su se igrači tek navikavali na ovakve uslove.

Olimpik je bio dosta bolji tim u uvodnih 20-ak minuta, a Pandža i Radovac su pravili najviše problema odbrani Želje. Tek iza 30. minute ekipa sa Grbavice se malo trgnula i preselila igru na polje Olimpika, ali većih šansi nije bilo.

Stanić je u 44. minuti pokušao iz slobodnjaka, ali pored gola. Samo dvije minute kasnije Zajmović je u sjajnoj šansi, ali lopta pogađa stativu. Željo je dobru priliku imao i u 52. minuti nakon greške štopera Uzelca, ali Trifković je otklonio opasnost.

Inače, treba reći da se prvo poluvrijeme igralo 60, a drugo 45 minuta.

U nastavku meča udarce su oprobali Veselinović i Muminović, ali bezuspješno. Krasnu akciju su u 76. minuti izveli Stojanović i Milović, ali udarac ovog drugog vjetar nosi pored gola.

Željo je imao slobodnjak u 81. minuti, ali udarac Veselinovića odlazi pored gola. Kasnije šutira i Zec, ali lopta odlazi pored gola. Kasnije Muminović pokušava, ali pored gola. Potom nova prijetnja Zeca, ali bez promjene rezultata. Do kraja meča je ostalo 0:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Kjosevski - Stanić, Sipović, Rodin, Bajić - Šabanadžović, Mujezinović - E. Šehić, Ramović, Klepač - Zajmović.

Olimpik: Trifković, Jusić, Uzelac, Milović, Stojanović, Radovac, Handžić, Pehar, Pandža, Hiroš i Osmanović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi