Mulalić razočaran: Najodvratnija utakmica koju sam vodio, ovo nema veze sa fudbalom!

Žestoke riječi trenera Željezničara

Mulalić razočaran: Najodvratnija utakmica koju sam vodio, ovo nema veze sa fudbalom!

Samir Mlaćo
Željezničar je poražen od Borca na Grbavici 1:2.

Plavi sa Grbavice su poveli, da bi Borac ipak preokrenuo i odnio puni plijen. Domaći su imali veliki zamjerki na suđenje, a na press konferenciji govorio je šef struke FK Željezničar Edis Mulalić.

“Najodvratnija utakmica. Vodio sam par ovakvih utakmica u ovoj ligi i ligi susjedne zemlje, ali ovo je najodvratnija. To nema veze sa fudbalom, pogotovo drugo poluvrijeme. To je strašno. Borac je kvalitetan dovoljno, a ja da sam ovako zaštićen bježao bih svima 12 bodova, možda 15. Razočaran sam. Čujem da je drugi gol ofsajd, ofsajd je ofsajd, nema mali. Imaju slike. Čitava dužina tijela je u ofsajdu. Kome da se žališ sada. Neću plakati. Kome? Kolegi čestitam. Ne smije niko ovo spomenuti, kako bolan? Nevjerovatno. Crveni karton je bio preloman, mi bismo dobili glat da smo ostali svi. Čestitam kolegi, da Bog da bio prvak sa svojim Borcem“, kazao je Mulalić.

Crveni karton je čini se regularan, pogodak poništen je čini se regularno poništen. Mulalić je kazao da je Borac zaštićen.

“Neću o tome. Sad trebamo da se pravimo budale jel? Jel ofsajd zaštita Borca? Jeste. Crveni nisam vidio, neću komentarisati. Cocin faul nisam vidio, ali neću da komentarišem. To je 1:1“.

Da li su igrači podlegli atmosferi, pritisku?

Oglasi

“Nas ni najveći optimista nije tu očekivao. Treće smo mjesto, vrh... Noge se tada svežu malo, ali mislim da je bilo 'pata pata' prvo poluvrijeme. Imali smo problema u sredini, Borac je stajao široko, a mi između. Kolega neće da komentariše suđenje, ali teško je biti miran. Živimo od toga. Kako ostati miran? To onda nema veze sa fudbalom. Na poluvremenu smo rekli igračima da se skoncentrišu, ali ne možeš ostati imun", rekao je Mulalić.

Dodao je da njegov tim je limitiran, te da ima vrlo malo opcija na klupi, što je kaže bilo vidljivo.

Dotakao se i narednog kola te odgođenog derbija.

"Koga zanima moje mišljenje? Nikoga. Nigdje na svijetu nisam vidio da recimo Borac na kraju ima utakmica više od mene. Kako to? Nebitan je derbi. Da li je to ok? Zaključena godina, ide se u narednu godinu, a mi nemamo isti broj utakmica. To se nikada nije desilo u Premijer ligi. Tražim informaciju od vas. Pogledajte, bilo gdje na svijetu. Nevjerovatno", dodao je Mulalić.

Željezničar je u narednom kolu slobodan s obzirom da je odgođen derbi sa FK Sarajevo, a zatim dočekuje Posušje.

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Moj Mulalicu sad se javljaš. Šutite pune tri godine u toku kojih se Sarajevo konstantno podkradalo. Tvoj klub se opirao i nije htio u udruženje prvoligaša, da nebi stao na stranu Sarajeva, Veleža, Olimpika, Mladosti itd. ŠUTILI STE, ZATO JE BOLJE DA I DALLLJEŠUTIŠ JER TI JEDINI VEZE NEMAŠ S FUDBALOM.
30 12
pitariistok
Pogledaj bolan prvo snimak pa pljuj...veze ti sa zivotom nemas
27 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi