Nermin Bašić večeras neće moći računati na dva igrača koja su se očekivala u rosteru

Na Grbavicu dolazi Zvijezda 09

Nermin Bašić večeras neće moći računati na dva igrača koja su se očekivala u rosteru

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

FK Željezničar večeras u okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici dočekuje Zvijezdu 09. Nermin Bašić još uvijek ne može računati na dvije prinove u ekipi, jernije riješena sva papirologija.

Iako se očekivalo da večeras dva nova igrača debituju za Željezničar, od toga neće biti ništa.

Naime, Vahidin Selimović i Aleksandar Boljević koji su u septembru stigli u Željezničar još uvijek nemaju pravo nastupa, pa Nermin Bašić neće moći računati na njihove usluge. 

Kako saznajemo, svi papiri od strane za to zaduženih ljudi FK Željezničar su uredno predati, no još uvijek se čeka da ova dva fudbalera budu registrovana i steknu pravo nastupa.

Kada je u pitanju Vahidin Selimović, 26-godišnji štoper stigao je na Grbavicu kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa slovenačkom Goricom.

Oglasi

Selimović je ponikao u dresu francuskog Metza s kojim je nastupao i u francuskoj Ligue 1, a početkom 2019. godine je otišao na Kipar gdje je dvije godine nastupao za Apollon Limassol.

Nakon Apollona proveo je pola sezone u grčkoj Creti, a potom je početkom godine potpisao za Goricu. No, u Sloveniji se zadržao svega šest mjeseci, te će sada ovaj defanzivac karijeru nastaviti u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o reprezentativcu Luksemburga, a Selimović je za ovu selekciju debitovao 2019. godine, te je upisao deset nastupa i zabio je jedan pogodak.

Zanimljivo je da je u omladinskim kategorijama prvo igrao za Luksemburg, a potom je odigrao i jedan meč za juniorsku selekciju Srbije. No, potom se odlučio da će ipak nastupati u dresu Luksemburga gdje je inače rođen.

Aleksandar Boljević bi trebao biti pojačanje na krilnim pozicijama i zamjena za Santosa čiji odlazak se itekako osjeća u igri Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ponikao je u dresu Zete iz Golubovca, a kao omladinac je prešao u PSV. Igrao je u Belgiji s dosta uspjeha sa Beveren, Standard Liege i Eupen, a još je nosio dres Hapoela iz Tel Aviva. 

U dresu reprezentacije Crne Gore nastupio je na 26 utakmica i postigao je dva gola.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Ovo sad mjenja stvari iz temelja. Sve ispod 0-2 je uspjeh za zeljescar, a velika sramota za goste.
2 0
Hanibal
Nije mi jasno "jedan mec igrao za Srbiju (Vahidin Selimovic). Nije mi jasno zasto FS BiH ne vodi bolju kampanju da igraci Bosnjaci iz Srbije, Sandzaka i Crne Gore zaigraju za svoju maticnu drzavu. (isto kako Hrvatska i Srbije kupe igrace po BiH). ???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi