Trener Željezničara se pohvalio fotografijom sa legendom kluba

Plave u subotu očekuje važan ispit u Gabeli

Trener Željezničara se pohvalio fotografijom sa legendom kluba

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

FK Željezničar je seriju loših igara nastavio protekle sedmice protiv Veleža. Tri boda su sa Grbavice odnijeli Rođeni i sada Željezničar ima itekako važan ispit u Gabeli.

U subotu je rival NK GOŠK, direktni konkurent u borbi za opstanak, a biće to prilika i da prve bodove Plavi osvoje pod palicom novog šefa struke iz Saudijske Arabije.

Al-Tuwaijri je i pored poraza prezadovoljan igrom svog tima, redovno hvali svoje igrače, a nakon Veleža imao i 'okršaj' sa novinarima.

Poslije Veleža je prvo kazao da je ponosan na svoj tim, te da je sve ostalo u ligi sramota, da bi kasnije na press konferenciji hvalio navijače, te govorio da cijeni sve koji vole klub.

Šef stručnog štaba sa Grbavice na Instagramu je objavio da je upoznao i legendu Željezničara Mehmeda Baždarevića. Na druženju je i bio i Romeo Jozak, koji je glavna karika u dogovoru Saudijske Arabije i FK Željezničar, a mnogi se pitaju da li to znači da bi Baždarević u narednom periodu mogao objavljati i neku funkciju na Grbavicu.

Oglasi

Ranije se spominjao kao šef struke ili sportski direktor, no nikada do dogovora nije došlo, iako je Baždarević isticao da je uvijek spreman pomoći Željezničaru.

Al-Tuwaijri je uz fotografiju sa popularnim Mešom napisao.

"U prisustvu veličine, hvala jednoj od legendi igre Mehmedu Baždareviću. Bilo mi je zadovoljstvo upoznati vas", napisao je trener iz Saudijske Arabije.

Bila je ovo tek druga objava mladog trenera kako je stigao u našoj zemlju, a prva se odnosila na zvanično predstavljanje, kada se zahvalio svima na čestitkama, te svima onima koji su mu pomogli da napravi ovaj korak u svojoj trenerskoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jučer potpis na Grbavici

Podsjetimo, FK Željezničar je jučer potpisao ugovor sa Future Falcons, te tako postao dio programa FS Saudijske Arabije.

U pitanju je razvojni program, a navedeni koncept pruža platformu za razvoj igrača i trenera, te predviđa saradnju na mnogim nivoima. FK Željezničar će zimske pripreme obaviti u Španiji, najavljuju se i pojačanja, ali i transfer lista koja će značiti izlazna vrata za mnoge nogometaše. Već sada je poznato da Grbavicu sigurno napušta Irfan Jašarević, ali i Brazilac Alyson, kao i iskusni Aleksandar Kosorić koji je to jučer i saopštio medijima.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Jug je kljuc svega, od kluba je ostalo samo ime
3 1
Ham0
Ćuran i tukac hahaha
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi