Željezničar je u očajnoj formi, ali teško da će nadmašiti vlastiti negativan rekord iz 2018. godine

Plavi već dugo ne znaju za pobjedu

Željezničar je u očajnoj formi, ali teško da će nadmašiti vlastiti negativan rekord iz 2018. godine

Edmir Škorić

FK Željezničar već pet utakmica u nizu ne zna za pobjedu.

Plavi su proljetni dio sezone otvorili remijem sa Sarajevom, a onda dva poraza, prvo od Tuzle City, pa danas neočekivan na Grbavici od Olimpika. Uz to, u srijedu su izbačeni iz Kupa nakon penala protiv Tuzla Cityja.

Trenutno je tim Amara Osima, računamo sada samo Premijer ligu, u seriji od pet utakmica bez pobjede, od čega su četiri poraza i jedan remi, spomenuti sa Sarajevom.

Navijače također zabrinjava i činjenica da Plavi u tri meča drugog dijela sezone u Premijer ligi nisu dali nijedan pogodak.

Ipak, koliko god trenutna forma bila očajna, teško da će Željezničar izjednačiti ili nadmašiti negativan rekord iz jeseni 2018. godine. Tada je ovaj klub imao šest uzastopnih poraza u Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bio je to jedan od najturbulentnijih perioda u povijesti Željezničara u Premijer ligi. I u sezoni 2009/10 imali su jedan negativan niz od šest mečeva bez pobjede, no tada su barem osvojili četiri boda (četiri remija).

U 23. kolu Željezničar dočekuje Tuzlu City i ima priliku da na Grbavici prekine negativnu seriju, ali s obzirom na to kako igra ekipa s Tušnja, bit će jako, jako teško. Poslije tog duela, Željo ide u Tuzlu ekipi Slobode, dočekuje Mladost, gostuje Radniku, dočekuje Olimpik, ide Sarajevu...

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rabodimis
Vi ce te njima govorit da je tesko. Dusmani.. Moze to zeljo, ne daj se morzu, rusi rekorde !!
6 0
Sanin_Mostar
Tek vam kriza slijedi kad evropu ne izborite i nebude koliko toliko evrica na racun padalo sto ste silom u evropu izlazili sve ove godine ...
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti