Bašić se oprostio od Željezničara i Grbavice: "Do neke nove srijede..."

Zahvalio se navijačima na pohvalama i kritikama, istakao da je nedostajalo strpljenja

Bašić se oprostio od Željezničara i Grbavice: "Do neke nove srijede..."

Samir Mlaćo

FK Željezničar je večeras i zvanično potvrdio rastanak sa Nerminom Bašićem.

Bilo je to jasno već poslije poraza u Konjicu od Igmana u petak, no dvije strane su pregovare oko uslova za raskid. Jutros je dogovor postignut i Bašić je u suzama napustio Grbavicu.

Bio je veoma emotivan, a takav je bio i na svakoj utakmici kluba sa Grbavice. Navijači to itekako cijene, a zanimljivo da su i na stranici kluba mnogi navijači Željezničara Bašiću uputili lijepe riječi i poželjeli sreće u budućnosti.

I on sam o periodu na Grbavici izjasnio se na veoma lijep način.

Na Instagramu je imao zanimljivu objavu, te je potvrdio da mu je rastanak veoma teško pao.

"Poštovani navijači Fudbalskog kluba Željezničar,
poštovani Manijaci,
poštovani Željovci,

U prethodna 203 dana bila je iznimna čast nositi grb ovog velikog Kluba. Od srijede 12. aprila do srijede 01. novembra dali ste mi priliku da se osjećam dijelom velike, plave porodice. Kakav osjećaj! Grbavica, huk sa juga, evropske večeri, golovi na izmaku vremena…

Oglasi

Nešto više od pola godine bio sam jedan od vas. Dali ste mi priliku, ljubav, podršku i kritiku - sve čemu se jedan trener može nadati. Nismo uspjeli sve što smo htjeli. Nedostajalo je vremena i strpljenja.

Na odlasku želim da vam se zahvalim na povjerenju, na svakoj pozitivnoj riječi i svakoj dobronamjernoj kritici. Biti trener Želje bila je nevjerovatna privilegija.

Došao sam u srijedu i odlazim u srijedu. Do neke nove srijede…

“Dunavom brodovi plove,
Da li se bar jedan zove Željo…”, stoji u objavi Bašića.

Oglasi

Nešto ranije oglasio se FK Željezničar.

"FK Željezničar i Nermin Bašić potpisali su u poslijepodnevnim satima sporazumni raskid ugovora.

Nermin Bašić je na klupu Željezničara stigao 12. aprila 2023. godine. Uspio je “probuditi” ekipu u finišu Premijer lige BiH i Plavi su završili na trećem mjestu i izborili plasman u Konferencijsku ligu.

Ukupno je Željezničar vodio na 26 utakmica. Ostvario je 10 pobjeda, četiri remija i 12 poraza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar se zahvaljuje Nerminu Bašiću na dosadašnjem angažovanju za Klub, te mu želi mnogo sreće u nastavku karijere", stoji u objavi.

Treba istaći da se sa klupom Željezničara između ostalih povezuje Mehmed Baždarević, Denis Ćorić, Marko Maksimović..., no iz kluba nisu potvrdili kontakte sa nekim od mogućih nasljednika Bašića.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Trebao si vjerovati svojim ljudima, a ne mahali. Trebao si sklonuti kosorica koji je do sada izbusio svakog trenera, a onda i stilica. Trebao si biti "bezobrazniji" ka bekricu koji je trolican i mnogo laze. Nisi i jbg. Ali si sigurno dobar trener i pošten covjek
4 0
ajanbrrin
SRETNO.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi