Zbog čega sa Grbavice još uvijek nema potvrde o rastanku sa Bašićem?

Zanimljiva situacija, a ekipa je već odradila trening

Zbog čega sa Grbavice još uvijek nema potvrde o rastanku sa Bašićem?

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Nermin Bašić neće u budućnosti sjediti na klupi FK Željezničar, no zanimljivo da zvanične potvrde sa Grbavice još uvijek nema.

Ova informacija danas oko 11 sati potvrđena je za SportSport.ba, a nešto ranije, tačnije u 10 sati Bašić je održao sastanak sa čelnicima FK Željezničar.

Dogovoren je prekid saradnje, no preostalo je da se usaglase detalji oko raskida, odnosno finansijski uslovi. Svaka marka Plavima je itekako bitna, a Bašić je imao važeći ugovor. Podsjetimo, sredinom juna ove godine potpisao je ugovor na dvije godine uz opciju produženja.

Izborio je Bašić Evropu, te tada dobio veliko povjerenje, a sve je sjajno krenulo za Plave. U Evropi su pružili maksimum, izbacili Dinamo Minsk, a zatim su poraženi od mnogo kvalitetnijeg Neftchija iz Azerbejdžana.

U prvenstvu je bez većih problema pao FK Borac na Grbavici (2:0), a zanimljivo da je Banjalučanima to bio jedini poraz u dosadašnjem dijelu prvenstvu, tačnije u 12 kola.

Oglasi

Nakon toga stigla je kriza rezultata. Plavi su bez boda u gostima, u šest utakmica upisali su isto toliko poraza i imaju gol razliku 1:12. Odlasci Armina Hodžića, Santosa Clerismarija, pa i Dženisa Beganovića, te Harisa Hajdarevića bili su veliki udarac. Pojačanja, bolje rečeno prinove, u mnogome nisu opravdala očekivanja i rezultati su izostali. Sa Grbavice su jasno isticali da u ovom trenutku ne mogu ponuditi veliki novac, te da je veliki broj igrača zbog toga i zaobišao njihov klub. 

Nešto kasnije sam Bašić dao je ostavku poslije pobjede nad Širokim Brijegom (2:1), ali Uprava kluba pružila mu je podršku. Nakon poraza u Konjicu Bašić se nije pojavio na press konferenciji. Nije želio 'obračun' sa Edisom Mulalićem kojeg je i naslijedio na klupi Željezničara, što su mu mnogi zamjerili. Sa pravom, ali 'vruću glavu' teško je objasniti. Ko zna šta bi se desilo u prostorijama za novinare na stadionu u Konjicu...

Danima se već špekulisalo da će Bašić postati bivši, ali dogovora dvije strane nije bilo. Jasno je i Bašiću bilo da neće dočekati na klupi meč sa Slogom, posebno u atmosferi koja trenutno vlada, ali rješenja nije bilo.

Vodili su se pregovorili, a sinoćnji sastanak čelnika Željezničara je 'prelomio'. Donesena je odluka da se raskine saradnja sa Bašićem koji je jutros o tome i zvanično obaviješten.

Kako saznajemo, bio je veoma emotivan ovaj 39-godišnji stručnjak. Pozdravio je nogometaše svog sada već bivšeg tima, poželio im sreću te u suzama napustio Grbavicu u svom automobilu.

Oglasi

Za to vrijeme sa Grbavice nema zvanične potvrde da je Bašić 'bivši. Posljednja objava na zvaničnoj stranici kluba je od ponedjeljka kada je ekipa odradila prvi trening poslije poraza u Igmanu od Konjica.

Nije nam promaklo da Bašića i njegovih pomoćnika nema na fotografijama, pa su se i navijači koji prate dešavanja pitali da li ekipa trenira bez trenera.

Bašić i pomoćnici vodili su treninge u ponedjeljak i utorak, a danas su to učinili samo njegovi dosadašnji pomoćnici.

Očekuje se da iz FK Željezničar uskoro potvrde rastanak sa Bašićem, dok se navijači pitaju da li je ovaj rođeni Travničanin trenutno jedini problem voljenog im kluba. Uvjereni su da nije, a kada pogledaju tabelu, tuga dodatno raste. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dok traje 'potraga' za novim trenerom, čini se da će ekipu u subotu voditi Haris Alihodžić koji posjeduje PRO licencu, a na klupi će biti dosadašnji Bašićevi pomoćnici te sportski direktor Samir Bekrić.

Da li će imati pravu taktiku za iskusnog Vladu Jagodića, ostaje da se vidi. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zeljo ne moze da nadje trenera koji ce raditi dzaba volonterski jer nemaju para da plate, zato jos nema potvrde o rastanku sa Basicem.
0 1
Drakula
Cuj Bekric trener covjek sve vodi :D jos samo fali da skine trenersko odjelo i da udje igrat hahahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi