Bašić: Želimo da navijači uživaju, a pritisak nemamo i ne želimo upasti u zamku

Plavi putuju na megdan Posušju

Bašić: Želimo da navijači uživaju, a pritisak nemamo i ne želimo upasti u zamku

Samir Mlaćo

Nakon pobjede nad FK Borac 2:0, FK Željezničar će sutra u goste HŠK Posušje.

Svakako da timu sa Grbavice pripada blaga uloga favorita, ali biće to sigurno zanimljiv i otvoren meč.

Ispred FK Željezničar najavili su ga šef struke Nermin Bašić i prvotimac Mehmed Ćosić.

"Lakše je raditi nakon utakice sa Borcem. Zdravstveni bilten je sve bolji, jača i konkurencija. Svi momci se bore i žele da igraju. Protivnik je dobar, formacijski su nebični i morate im se prilagoditi u nekim fazama igre.

Želim da ponovimo dobru igru, da prenesemo na teren neke stvari i naravno da sam pozitivan. Posušje ima dva poraza, ali protivnik je za respekt. Prvu utakmicu su izgubili, a bili su bolji. Imamo respekt prema njima, imat će veliku podršku u divnom ambijentu", rekao je Bašić.

"Sigurno da nas očekuje teška utakmica. Respektujemo Posušje, analizirali smo, ali želimo ponoviti igru iz prethodne utakmice", rekao je Ćosić.

Oglasi

Očekivanja navijača od Željezničara su mnogo veća nego možda ranije, dobre igre u Evropi te protiv Borca su utjecale na to.

"To je mač sa dvije oštrice. Svaki intervju kažem da su ovo počeci, da pravimo sistem, a to je teško. Mi dobro u klubu znamo gdje nam je mjesto, želimo svaki dan biti bolji i ne želim da sami sebi napravimo neku zamku. Mi smo čvrsto na zemlji, želimo igrati najljepši nogomet, a tabelarno nemamo pritisak. Želim da naši navijači uživaju, a ljubitelji Želje znaju da nama trebaju dvije - tri godine.

Imamo dobru atmosferu, to je radna atmosfera", dodao je Bašić.

Ćosić je zahvalio Bašiću na minutaži već u prvoj utakmici.

"Uklopio sam se odlično, šef je rekao da se opustim i uživam. Idemo u Posušje da se nadigravamo, da budemo bolji i nadamo se pozitivnom rezultatu", dodao je Ćosić.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč na Mokrom Docu igra se od 20:45 sati.

Posušje je u prve dvije utakmice upisalo dva poraza.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Realno je očekivati pobjedu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi