Emocije se ne mogu kupiti: Pogledajte Bašićevu reakciju nakon pogotka Mekića

Na kraju je dobio ovacije prepunog stadiona

Emocije se ne mogu kupiti: Pogledajte Bašićevu reakciju nakon pogotka Mekića

Samir Mlaćo

Povratak Nermina Bašića donio je i nešto novo u bh. nogomet. Bašić je Željezničar preuzeo u teškoj situaciji, ali nije mario za to.

Prihvatio se posla i na kraju postao junak. Sa Plavima je izborio Evropu, u istom se predstavio Željezničar na kvalitetan način, a subotnja pobjeda nad Borcem bila je kruna.

Željezničar je slavio 2:0, a Borac skoro i da nije imao nikakve nade da može doći do bodova. Željezničar je dominirao, u svim segmentima igre nadigrao Borac, a Bašić potpuno nadmudrio kolegu Vinka Marinovića.

Plavi su igrali lepršavo, ali i odgovorno, znalo se ko šta radi u svakom trenutku i na kraju su obradovali armiju navijača.

Na kraju je i sam Bašić dobio ovacije navijača, a na društvenim mrežama objavio je zanimljiv video. Vrlo emotivno je ispratio prvi pogodak Nedima Mekića.

Oglasi

Bašić se 'ponašao' kao da je na terenu i kao da će on postići pogodak, a kada je lopta završila iza leđa golmana Borca, počeo je da slavi uz trenersku klupu.

Zaista emotivno, uz mnogo emocija, čime je potvrdio koliko mu svaka pobjeda i svaki pogodak njegovog tima znače.

"Nogomet je moj životni vrtlog emocija. Radost i strast koju osjećam na terenu ne mogu sakriti, a niti želim", napisao je Bašić.

Dobio je brojne pozitivne komentare od navijača Željezničara, te prijatelja po društvenim mrežama.

Oglasi

Podsjetimo, Bašić je nakon navedenog meča protiv Borca kazao da je sretan zbog pobjede, ali posebno zbog načina na koji je ostvaren.

"Čestitam igračima, bitna tri boda. Čestitke momcima da smo uspjeli poslije Evrope tu strast prenijeti na prvenstvo. Puno smo se istrošili, mogli smo i u prvom zabiti jedan gol. Unijela se pred kraj i nervoza, zatvorili smo utakmicu sa 5-4-1, te mislim da je ovo naša najbolja utakmica pod mojim vodstvom. Zahvaljujem se navijačima, vidjeli su pravi nogomet i tome težimo. Ovo je prva utakmica, prvi mačići se bacaju u vodu, imamo težak rad, ali bitno je da se vidi nešto na terenu", rekao je tada Bašića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar svoj naredni premijerligaški meč igra u subotu u Posušju protiv istoimenog domaćina.

Dobra vijest za Bašića biće povratak Andrije Drlje i Amara Drine, a u kombinaciji će biti i Saudijac Al Jaaber.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
"Radost i strast koju osjećam na terenu ne mogu sakriti, a niti NE želim" S. King našeg vremena, valjda a niti želim moj boemu.
1 0
BordoBijeli1946
Hahahahahhahahahahahahahhaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti