I FK Željezničar sutra putuje u Međugorje, dogovorene dvije provjere
Plavi jutros na treningu FOTO: fktz.ba/Adem Ćatić

Plavi danas ompletiraju stručni štab

I FK Željezničar sutra putuje u Međugorje, dogovorene dvije provjere

S. Mlaćo

Iako je prvobitno bio planiran put u Čitluk, ekspedicija FK Željezničar će ipak sutra put Međugorja.

Danas je to saopšteno i nogometašima, te Plavi sutra putuju u Hercegovinu gdje će odigrati i dvije prijateljske utakmice, a zatim će se vratiti u Sarajevo. Nešto kasnije opet će put Međugorja.

Očekuje se danas i zvanično novi članovi stručnog štaba kluba sa Grbavice postanu Nermin Šabić, te kondicioni trener Almir Seferović, a oni su jutros obavili razgovore sa vodstvom kluba.

Oni će se od sutra priključiti ekipi, odnosno stručnom štabu Brune Akrapovića.

Ekipa Željezničara jutros je odradila trening, a drugi je zakazan danas u 16 sati na terenu sa umjetnom travom stadiona Grbavica.

"Fudbaleri Željezničara obavili su jutarnji trening u fitness centru i na pomoćnom terenu, a drugi današnji trening na rasporedu je u 16:00 sati.

Oglasi

Plavi će i sutra obaviti dva treninga na Grbavici, a potom otputovati u Sportski centar Circle u Međugorju gdje će boraviti do 24. januara.

Željo će u srijedu, 17. januara, odigrati pripremni susret sa Međugorjem, a u nedjelju, 21. januara, protiv Neretvanca.
Drugi dio priprema u Međugorju obavit će se od 2. do 10. februara", stoji u objavi kluba sa Grbavice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je doveo ove zime samo jedno novo ime, a radi se o vezisti Harunu Kariću. Saznajemo da čelnici kluba uveliko tragaju za pojačanjima, a istovremeno se razgovara sa par nogometaša čija se odluka očekuje svakog časa.

Svakako da i sam Akrapović na vrijeme mora znati na koga može računati, a prema trenutnoj situaciji, Plavi bi mogli zaigrati u formaciji 3-5-2 na proljeće. Na golu je siguran Vedad Muftić, dok se pojačanje traži na poziciji lijevog beka. Sa Plavima trenira i Faris Zubanović, koji je opcija u napadu pored Sulejmana Krpića i Dženana Haračića.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613662710
Tuga bgm na sta su doveli najveci klub u drzavi da ne moze pojacanje naci kvalitetno.
0 2
Sto ste negativni odma, pa ima se osim Fudbala Sveta Gospa obici, Eh pa nije sve ni u Fudbalu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije