Šabić postaje desna ruka Akrapoviću na Grbavici, navijači se nadaju potpisu Hiroša
Šabić je kao igrač nosio dres Željezničara, pa bi ovo bio njegov povratak na Grbavicu

Plavi traže i lijevog beka

Šabić postaje desna ruka Akrapoviću na Grbavici, navijači se nadaju potpisu Hiroša

Samir Mlaćo

Iako je sve djelovalo veoma loše, bar od strane seniora, Bruno Akrapović je imao određene pohvale za svoju ekipu jučer na Grbavici protiv juniorske selekcije (5:2).

Iako je sve djelovalo veoma loše, bar sa strane seniora, Bruno Akrapović je imao određene pohvale za svoju ekipu jučer na Grbavici.

Ipak, svjestan je Akrapović da su pojačanja itekako potrebna, a posebno se to odnosi na poziciju lijevog beka, ali i vezni red.

Navodno je nekoliko opcija za lijevi bek, no pitanje je šta Plavi mogu ponuditi u ovom trenutku. Veliki broj igrača je vezan ugovorima, pa to predstavlja dodatni problem. Akrapović nije odredio ni svoje pomoćnike, a navodno bi se sve trebalo kompletirati već sutra.

Almir Seferović će postati kondicioni trener i on će se priključiti za dan ili dva, a sada je za mjesto prvog pomoćnika kandidat Nermin Šabić. Šabić je trenuno realnija opcija od Aldina Džidića, čiji dolazak navodno nisu 'aminovali' pojedini članovi Uprave Željezničara.

Oglasi

Šabić je u kratko razgovoru za SportSport kazao da je razgovarao sa ljudima iz Željezničara, ali da će danas sve biti definitivno poznato.

Šabić je radio kao sportski direktor NK Čelik, a zatim je kao trener vodio NK Zvijezda Gradačac, FK Mladost Doboj Kakanj, te NK TOŠK. Bio je i selektor kadetske nogometne reprezentacije BiHna 29 mečeva.

Kao igrač nosio je dres Željezničara prije nešto više od dvadeset godina, pa će ovo biti njegov svojevrsni povratak na Grbavicu.

Navijači se nadaju Ameru Hirošu

Amer Hiroš je prije par dana napustio Osijek. Nije se Hiroš naigrao, pa se odlučio i za posudbu, no sada je slobodan. Otvorena su mu vrata da se vrati na Grbavicu, no pitanje je da li će dvije strane pronaći zajednički jezik.

Hiroš je već u svom Sarajevu, a koliko je zainteresiran da dođe na Grbavicu ostaje da se vidi.

"Nastavljamo, što bi se reklo, svako svojim putem. Bilo mi je zadovoljstvo biti dijelom momčadi koja se borila za najviši plasman u hrvatskom nogometu. Kao i svako, bio bih sretniji da sam više igrao, onda bi mi i učinak, vjerujem, bio zapaženiji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

No, i ovako mogu reći da mi je bilo lijepo u Osijeku, jedno svakako bitno iskustvo za sve što me dalje očekuje u karijeri. Imam neke opcije, aktualni su neki razgovori po pitanju novog kluba, ali ne bih ništa pričao o tomu dok nije sigurno. Naravno da svojim sada, eto, bivšim suigračima želim puno sreće i uspjeha u nastavku sezone", poručio je Hiroš kada se razilazio sa HNK Osijek prije par dana.

Hiroš je ponikao na Grbavici i sigurno bi od navijača bio dočekan na sjajan način.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Ovo se neko namjerno zaj****va sa zeljeznicarima
2 0
Drakula
Federalci jos malo za 15tak kola hehe
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi