Ništa od duela Željezničara i Posušja, Plavi brzo pronašli novog rivala
Detalj sa meča Željezničar - Široki Brijeg (1:0)

Nakon meča u Konjicu vraćaju se kući

Ništa od duela Željezničara i Posušja, Plavi brzo pronašli novog rivala

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib
Nogometaši Željezničara završavaju pripreme u Konjicu. Plavi su jučer savladali Široki Brijeg u posljednjim minutama 1:0, a planirano je da u četvrtak igraju protiv Posušja.

To je poslije meča sa Širokim Brijeg istakao i šef struke Edis Mulalić, no situacija se promijenila.

"Planiramo završiti ovaj treći ciklus priprema tu, pa dan-dva odmora u Sarajevu, onda imamo još jedan ciklus u Sarajevu sedam dana pred utakmicu s Leotarom. Onda ćemo odigrati utakmicu s Posušjem u Posušju na nekoj 'normalnoj' travi. Nama je problem jer smo radili sve vrijeme na umjetnoj travi. Ali ispast će kao utakmica u gostima, sigurno dobra provjera protiv dobre ekipe", rekao je Mulalić.

Dogovor Željezničara i Posušja nije postignut, pa su Plavi dogovorili provjeru sa Bratstvom iz Gračanice, što je i potvrđeno iz oba kluba za SportSport.ba. Susret se igra u 14 sati.

Radi se o federalnom prvoligašu koji zauzima četvrto mjesto i biće koliko toliko 'ozbiljan' rival za tim sa Grbavice. Bratstvo sa klupe predvodi Nusret Muslimović.

Željezničar će nakon toga meča put Sarajeva gdje će dočekati nastavak sezone u Premijer ligi.

Oglasi

Željezničar drugi dio sezone zvanično otvara 19. februara u Kupu protiv Leotara na Grbavici, a sedam dana kasnije će u okviru 20. kola Premijer lige gostovati Igmanu u Konjicu.

Plavi su nakon prvog dijela sezone četvrti sa 29 bodova i pokušat će da se do kraja izbore za Evropu, što bi bio zaista veliki uspjeh.

Svakako da će veliko pojačanje biti povratak Sulejmana Krpića koji je potpisao ugovor prije par dana, a postoji mogućnost da isto učini i Armin Hodžić.

On se vratio u Sarajevo i uskoro će obaviti razgovore sa čelnicima Željezničara. Sudeći prema društvenim mrežama, ne krije želju da ponovo obuče plavi dres.

Da li će se to i desiti, ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi