Svi klubovi Wwin lige dobili licence za domaće takmičenje
FOTO: K. Dedić

Održana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova

Svi klubovi Wwin lige dobili licence za domaće takmičenje

Haris Zilić

U prostorijama NFSBiH održana je sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova, koja je odlučivala o licencama za klubove koji su aplicirali za učešće u takmičenjima u Wwin ligi Bosne i Hercegovine i UEFA klupskim takmičenjima u sezoni 2024/2025, a ova tema najviše zanima navijače i klubove pred finiš tekuće sezone.

Za sve učesnike WWin lige stigle su dobre vijesti jer su svi klubovi koji se ove sezone takmiče u WWin ligi dobili licencu i za narednu sezonu.

Što se tiče UEFA-inih takmičenja tu je slika malo drugačija.

Licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima nije dobio FK "Igman" Konjic, a FK "Zvijezda 09" Bijeljina i NK "GOŠK" Gabela nisu aplicirali za učešće u UEFA klupskim takmičenjima.

Pored već standardnih klubova koji apliciraju za UEF-ina takmičenja, za narednu sezonu je licencu dobio i HŠK Posušje.

Posušaci su još matematički u igri za plasmanu evropska tkamičenja, a sigurno da ih je današnja vijesti dodatno motivisala u finišu sezone.

Oglasi

"Ovim putem obavještavamo sve navijače, simpatizere i sponzore da je HŠK Posušje za sezonu 2024./2025. dobio Licencu za sudjelovanje u UEFA natjecanjima i WWin ligu BiH.

Čestitke klupskog administraciji, upravnom odboru i kompletnom kolektivu na fantastično odrađenom poslu prilikom licenciranja.

Zajedno u nove pobjede!", stoji u saopštenju HŠK Posušje.

"Licencu za učešće u takmičenjima Wwin lige BiH su dobili FK "Sarajevo" Sarajevo, NK "Široki Brijeg" Široki Brijeg, FK "Borac" Banja Luka, HŠK "Zrinjski" Mostar, FK "Tuzla City" Tuzla, FK "Željezničar" Sarajevo, FK "Velež" Mostar i HŠK "Posušje" Posušje, FK "Zvijezda 09" Bijeljina, FK "Igman" Konjic, FK "Sloga" Doboj i NK "GOŠK" Gabela.

Licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su dobili FK "Sarajevo" Sarajevo, NK "Široki Brijeg" Široki Brijeg, FK "Borac" Banja Luka, HŠK "Zrinjski" Mostar, FK "Tuzla City" Tuzla, FK "Željezničar" Sarajevo, FK "Velež" Mostar, HŠK "Posušje" Posušje i FK "Sloga" Doboj.

Licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima nije dobio FK "Igman" Konjic, a FK "Zvijezda 09" Bijeljina i NK "GOŠK" Gabela nisu aplicirali za učešće u UEFA klupskim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Licencu za učešće u UEFA Ligi prvaka za žene za sezonu 2024/25, dobio je "SFK 2000" Sarajevo.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS/FS BiH (Wwin ligu BiH i UEFA takmičenja), klub koji nije dobio licencu ima pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 15 (petnaest) dana, od dana prijema odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova", stoji u obrazloženju NFSBiH.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Šta ce Željeznicaru licenca za UEFA takmicenja,bolje im dajte Licencu za Prvu ligu Federacije.
5 0
Zaccheroni
MRZIN ZRINJSKI
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti