Šta čeka novog trenera FK Željezničar?

Plavi su igri na oba fronta

Šta čeka novog trenera FK Željezničar?

Admin Čaušević

FK Željezničar u sami finiš sezone ulazi u situaciji kada je u igri da na oba fronta može do izlaska do euroscene. Ipak, na klupskom rukovodstvu je ovih dana važna odluka - odabir novog trenera. 

U prvom susretu polufinala Kupa BiH Željezničar je u dosta skromnom izdanju izgubio od Veleža sa minimalnih 1:0. Rezultat je to koji je svakako dostižan. Dan kasnije stigla je iznenađujuća vijest.

Iz Zvorničke 27 potvrđen je sporazumni raskid sa Edisom Mulalićem. Karizmatični stručnjak je po drugi klub napustio klupuu kluba za kojeg je uvijek davao i više od 100% svojih mogućnosti, kao igrač i kao trener.

Plavi u ostatku sezonu igraju za ogroman ulog. Blizu su izvora i bila bi šteta ne napiti se vode. Vjerovatno su o tome i razmišljali u klupskom rukovodstvu jer je nekako postalo jasno da je došlo do zasičenja i da je potrebno osvježiti ekipu.

Ko god bude novi trener već na startu mandata, gledajući raspored Plavih, čega ga nekoliko itekako izazvonih utakmica koje bi mogle i odrediti sezonu ekipe sa Grbavice.

U susretu 25. kola protiv Tuzla Cityja tim će sa klupe predvoditi Haris Alihodžić, Samir Bekrić te Edin Ćurić, a već od narednog kola to bi trebao biti novi trener.

Oglasi

Nasljednika Edisa Mulalića već u prvom susretu, pod uslovom da do tada bude izabran, čeka itekako težak zadatak i gostovanje Zrinjskom, ubjedljivo najboljoj ekipi. Taj meč je na programu 15. aprila.

Četiri dana kasnije, tačnije 19. aprila, na programu je revanš susret polufinala Kupa BiH protiv Veleža i taj susret može poprimiti epitete najvažnijeg meča dosadašnjeg dijela sezone.

Zatim će ponovo u razmaku od četiri dana Plavi odigrati dvije nove važne utakmice. Prvo će na Grbavici 22. ili 23. aprila dočekati direktnog konkurenta za treće mjesto Široki Brijeg, a zatim 26. aprila kada se igra vanredno kolo gostovati će Borcu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na papiru najlakša, a u praksi obično najteža utakmica, bi trebala doći krajem mjeseca kada na Grbavicu stiže Igman koji se grčevito bori za opstanak.

Još na dan raskida sa Mulalićem iz Željezničara su naveli da je već ostvareno nekoliko kontakata sa pojedinim trenerima. Po sarajevskim kuloarima se špekuliše da za izbor novog trenera najbolje kotira Feđa Dudić, ali daleko od toga da je čovjek, koji je Veležu nakon višedecenijskog čekanja donio trofej, jedini kandidat.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bit ce gusto bit ce 0:2
Ko god da dodje ceka ga Marin Galic na desnom beku. A to je 30% unapeijed izgubljena utakmica.
0 3
Brazuka
Nermin basic vjerojatno novi trener. Danss je bio na Grbavici .
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi