FK Željezničar: Obratit ćemo se UEFA-i

Saopštenje kluba sa Grbavice

FK Željezničar: Obratit ćemo se UEFA-i

Fudbalski klub Željezničar se danas oglasio saopštenjem za javnost u kojem se bavio utakmicom u Bijeljini.

U pretposljednjem kolu Premijer lige BiH, Zrinjski je kao gost savladao Radnik golom iz jedanaesterca u 94. minuti oko kojeg se podiglo mnogo prašine, a sa Grbavice su poručili da "osjećaju obavezu" oglasiti se povodom toga, sve u interesu zaštite sporta i regularnosti takmičenja u Premijer ligi BiH.

"Ovo saopštenje nije alibi za slabe igre u posljednjih nekoliko utakmica, nego ukazivanje na očigledne nepravilnosti i propuste koji se dešavaju.

Nevjerovatno je da se pitanje državnog prvaka rješava jednom nepoštenom sudijskom odlukom u korist HŠK Zrinjski u 94. minuti utakmice. Ono što sigurno očekuje sportska javnost u BiH je da adekvatno reaguju odgovorni u NFSBiH, ali smatramo da o svemu trebaju biti upoznate i institucije UEFA-e, pa ćemo se zbog toga direktno obratiti krovnoj evropskoj asocijaciji. U tom kontekstu nemoguće je ignorisati činjenicu da se u slučaju sudijskih grešaka na utakmicama našeg tima djelovalo ekspresno. I nije ovo prvi put da se dešavaju ovakve stvari, dovoljno se sjetiti 2014. godine i načina na koji je tada HŠK Zrinjski stigao do presudne pobjede u duelu protiv Olimpica i na kraju osvojio titulu, a neke stvari isplivale na površinu u 'aferi cener'", navodi se na zvaničnoj stranici Željezničara.

Plavim sa Grbavice je zasmetalo i to što su u Zrinjskom već proslavili titulu, a u saopštenju su spomenuli i "uvijek rječitog" Vladu Jagodića, koji će sa Slobodom u posljednjem kolu gostovati u Mostaru.

"Osim toga, kako to da fudbaleri Zrinjskog već slave titulu prvaka BiH, da li to znači da je i ishod utakmice u Mostaru Zrinjski – Sloboda već poznat? Po nama, nema unaprijed dobijenih utakmica, neovisno o kvalitetu protivnika. Stoga želimo da vjerujemo da će se u posljednjem kolu na fer i sportski način riješiti pitanje novog prvaka BiH te da će ekipa uvijek rječitog trenera Vlade Jagodića na travnjaku stadiona Pod Bijelim Brijegom odbraniti sopstveno dostojanstvo i boriti se časno i pošteno".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju su iz FK Željezničar poručili da se ovaj klub uvijek zalaže za jednake uslove poslovanja i takmičenja svih klubova u BiH jer se samo na taj način može ići naprijed, te da će cijeli slučaj prijaviti institucijama NFSBiH i UEFA, kao i da će pozvati nadležne državne organe da ispitaju sva ova dešavanja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti