Željezničar u Mostaru prekinuo crni niz koji je trajao skoro dvije godine!

Plavi slavili protiv Zrinjskog

Željezničar u Mostaru prekinuo crni niz koji je trajao skoro dvije godine!

Endin Čaušević

Željezničar je večeras u velikom derbiju u gostima pobijedio Zrinjski sa 2:1 u meču 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zrinjski je dominirao u prvom poluvremenu i u 36. minuti domaći su poveli sa 1:0 golom Nemanje Bilbije, ali je vodstvo moglo biti ubjedljivije jer su propustili nekoliko velikih šansi.

To im se osvetilo u drugom poluvremenu kada je Željezničar zaigrao odlično i uspio je da dođe do velikog preokreta.

Plavi su na 1:1 poravnali u 65. minuti kada je rezervista Hamza Gasal postigao odličan pogodak koji je vratio Željezničar u potpunosti u ovu utakmicu.

U 83. minuti utihnuo je stadion u Mostaru. Štilić je petom proigrao Mekića koji sjajno pogađa s vrha kaznenog prostora za 2:1 i veliki preokret i pobjedu Željezničara u Mostaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovom pobjedom Željezničar je prekinuo očajan niz mečeva u gostima jer su Plavi po prvi put nakon 2. decembra 2020. godine slavio u gostima na jednom meču Premijer lige.

Zanimljivo da je i tada Željezničar pobijedio Zrinjski u Mostaru i to istim rezultatom 2:1. Od tada, pa do večeras Željo nije znao za pobjedu u gostima i taj crni niz večeras je konačno prekinut.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1655831611
Oni su pobjedu protiv Zrinjskog slavili koda su Reala dobili to pokazuje šta oni i ostali misle o Zrinjskom a misle da je toliko jak klub da ako ih bilo ko u ligi pobijedi slaviti će koda su ligu prvaka osvojili.A Zrinjski im pustio priprema se za Europu i u četvrtak će se viditi ko je najjači tim u ligi
0 2
Jugjesamojedan
Opaaa, nisam znao da smo pobjedili 3:1, ko dade treći ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi